Magnussen-succes baner vejen: Odense bliver Formel 1-by

Kevin Magnussens succes smitter nu for alvor af på Danmark.
Foto: Hoch Zwei, Polfoto

Magnussen-succes baner vejen: Odense bliver Formel 1-by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vær opmærksom på, at dette er en aprilsnar.
En heldig kombination af sportslig succes og erfaring med vejarbejde sikrer Odense et arrangement i verdensklasse.

Om præcis et år lægger Odense asfalt til det første Formel 1 grandprix-løb på dansk grund.

Det vil det internationale motorsportsforbund, FIA, i dag afsløre på et pressemøde i forbindelse med det netop overståede Malaysia Grand Prix hvor danske Kevin Magnussen med en 9. plads igen gjorde sig godt bemærket i verdens hurtigste bilklasse.

Netop Magnussens store succes er årsag til, at Danmark er blevet tildelt et formel 1-løb, og når valget faldt på Odense skyldes det en række sammentræf.

Trafik og teknik

Først og fremmest har Odense Kommune på grund af de kommende års store byomlægning opbygget et stort sikkerhedsberedskab til at afvikle trafikken på veje, der ikke er beregnet til det.

Desuden kan de store mængder asfalt, der fjernes fra Thomas B. Thrige genbruges som vejbelægning for formel 1-løb.

- Asfalten er af så fin kvalitet, at den blot skal opvarmes og blandes med pulveriseret gummi fra kasserede bildæk, som vi har mange af på vores genbrugsstationer. Så vil belægningen kunne sikre vejgreb ved hastigheder op til 340 km/t, oplyser professor Henning Juhl fra Vejteknisk Institut, SDU, hvor man har udviklet teknikken.

Men hvordan sikrede Odense sig et så stort arrangement?

- Takket være Kevin Magnussen ved FIA, at vi har gode racerkørere i Danmark. Men den afgørende faktor var, at vi med et vel overstået Melodi Grand Prix har vist for hele verden, at Odense er Danmarks grandprix-by nummer 1, siger en glad Harry Gangidén, der netop i dag er tiltrådt som eventchef i Odense.

Gennembrud for Ring 3

For at bilerne kan opnå maksimal fart, fremskynder kommunen projekteringen af den 6,4 kilometer lange Ring 3 Vest. Den skal gå fra motorvejen syd for Odense, gennem den nyplantede Elmelund Skov, vest om Villestofte, over Stavis Å og med et stort sving syd om Næsbyhoved-Broby.

Ring 3 Vest vil udgøre over halvdelen af den 14,4 km lange rundstrækning, der skal gennemkøres 50 gange. Resten af formel 1-løbet vil kunne afvikles på det eksisterende vejnet, ganske som ved Monaco Grand Prix, oplyser Odense Kommune.

Nyborgvej bliver opløbss­trækning, og de lange blokke kendt som ”Kilometerhusene” skal derfor fjernes eller ombygges for at give plads til en tribune med 80.000 tilskuere.

aprilsnar

Magnussen-succes baner vejen: Odense bliver Formel 1-by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce