Odense: I de første syv år havde kvinderne i Odense et løb helt for sig selv, nemlig Iform-løbet. Søndag den 22. maj er det nu fjerde gang, hvor mændene får lov til at være med.

Start og mål er i den forårsklædte Kongens Have. Der er tre distancer, nemlig 5, 10 og 14 kilometer.

Der løbes på en trafikfri rute gennem Odenses gader samt på åstien langs Odense Å. Arrangørerne, der er HCA Marathon, mener ubeskedent, at ruterne kandiderer til at være "nogle af de smukkeste" i Danmark.

Ved krydsning af Ansgargade, Skovalléen, Sejerskovvej, Filosofgangen og flere steder i centrum vil Politihjemmeværnet være til stede for at regulere trafikken, som i tidsrummet mellem 11 og 12.30 vil være berørt.

www.hcamarathon.dk kan man tilmelde sig frem til fredag, ligesom eftertilmelding er mulig på løbsdagen fra klokken ni - i Kongens Have.

De første løbere sendes af sted klokken 11.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.