Madtabeller møder mesterkok

Rasmus Fredslund hjælper Odense Kommune med at gøre maden mere spændende.
Foto: John Fredy

Madtabeller møder mesterkok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rasmus Fredslund hjælper kommunen med at gøre maden til ældre mere lækker

- Om jeg vil spise det? Nu er min kone kok og laver fremragende mad, og det tror jeg ikke kommunens mad kan konkurrere med. Men det er god og veltilavet mad, ingen tvivl om det. Jeg har bare ikke lyst til at spise af en plastikpakke.

Rasmus Fredslund, kok og souschef på Kongebrogården, hjælper Odense Kommune med at gøre maden til de ældre og gamle mere spændende. Han havde f.eks. en finger med i spillet, da kommunen tilbød en særlig gourmetmiddag i forbindelse med prins Joachims bryllup. Så hvad er mere oplagt end at spørge om hans mening, når folk de seneste to dage har diskuteret for og imod måltiderne her i avisen?

Smag og madtabeller

Kritikken af maden fra Odense Kommunale Ældrepleje går primært på, at måltiderne bliver leveret til en hel uge af gangen - og at f.eks. stuvede kartofler derfor ikke kan være frisk sidst på ugen.

Rasmus Fredslund har en lidt anden tilgang til emnet.

- Vi kokke laver mad efter nogle helt andre principper end kommunens storkøkken. Vi er vant til gæster, som stiller høje krav og har derfor fokus på smag, nuancer og udseende. Kommunens storkøkken tænker meget mad gennem tabeller - altså hvad er fedtprocenten, hvor mange kulhydrater indeholder måltidet, og hvad med vitaminerne. Nu prøver vi at påvirke madlavningen lidt, så man i højere grad bruger sæsonbetonede råvarer, nogle andre kødudskæringer og lidt forskellige krydderier, fortæller Rasmus Fredslund.

Bedre mad-oplevelse

- Jeg vil ikke være anmasende, for jeg synes, det skal være på deres præmisser. Kommunens folk er jo rigtig gode til nogle andre ting end os - f.eks. at lave mad til 2000 mennesker. Det kan vi ikke, siger han.

Selv om han er udlært hos mesterkokken Michel Michaud glæder han sig over at være med til noget helt andet - noget, som forhåbentlig ender med at få betydning for mange ældre mennesker, som hver dag glæder sig til at få mad.

- Det er enormt spændende at være med til, og det vigtigste er, at det ender med, at de ældre får en lidt bedre mad-oplevelse, siger Rasmus Fredslund, som snart går i gang med en workshop, som handler om, hvordan assistenterne anretter maden ude i kommunens caféer, som ligger ved plejehjemmene.

Madtabeller møder mesterkok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce