SPIS! Odense Food Festival er i fuld gang i denne uge. Onsdag aften åbnede Thomas Pasfall sin restaurant i Brandts Passage til en times gourmetoplevelser.

Odense: - Hvad smager det af? Det vil vi gerne vide.

20 mænd og kvinder, unge som gamle, er samlet ved disken ind til Restaurant Pasfalls åbne køkken. En tjener har netop placeret fem sorte tallerkener med flæskesvær foran gæsterne med en hjemmerørt estragon mayonnaise til. Lyden af flæskesvær, der springer i munden, høres højlydt i det åbne køkken. Ud fra de opadgående mundvige og anerkendende nik har Thomas Pasfall og resten af køkkenpersonalet gjort det godt.

Det kan du opleve til Odense Food Festival

SPIS! Odense Food Festival varer i år fra 11.-17. september. Madfestivalen startede i 2015 og sætter spot på de odenseanske restauratører.Hele ugen byder madfestivalen på lækre menuer og spændende madoplevelser hos Kok & Vin, mmoks, Bacchus, Gringas, The Balcony, Eatmosfære, Druen & Bønnen og Aiko Sushi.

Torsdag 14. september: 

Byens Køkken langbordsmiddag kl. 17.30-19.30. Odense Vinfestival kl. 18-21.

Fredag 15. september:

Gourmetspirer med Restaurant Resumé kl. 15.30-20.30.

Lørdag 16. september:

Flakhaven fyldes op med madboder til det store madmarked. Her er det muligt at smage og købe øko-cocktails, friskrøget fynsk røgeost, kødspecialiteter, insektsnacks m.m.

Brungsvigerkonkurrence kl. 10 på Odense Rådhus. Åben brygkælder hos Bryggeriet Flakhaven kl. 9-12. Vinsmagningskonkurrence kl. 14-16. Banko med Cafe Venchi kl. 15-16.30. Flere arrangementer kan findes på www.spisodense.dk.

Søndag 17. september:

Schiøtzprisen, Fyns Største professionelle kokkekonkurrence, bliver uddelt kl. 14-17.

Flere af arrangementerne kræver billet, som kan købes på festivalens hjemmeside.

Thomas Pasfall har i forbindelse med SPIS! Odense Food Festival inviteret 20 gæster indenfor i sin restaurant for at dele ud af sine tips og tricks, inden restaurantens øvrige gæster ankommer fra klokken 18.30. En time har den kendte kok til at præsentere nogle af sine signaturretter.

Aftenens vært håber, at denne time med gæsterne kan inspirere dem og samtidig åbne op for restauranten.

- Jeg prøver at komme med tips og idéer, som de måske ikke kender i forvejen. Det kan være nogle teknikker, som gør maden mere spændende. Selvfølgelig serveret med et glimt i øjet, når det er mig, forklarer Thomas Pasfall, inden det går løs ved serveringsbordet.

Veninder på tur

I juni blev billetterne til Pasfalls kokkeskoleshow udbudt, og den 31. juli var de 20 billetter solgt. Maiken Jaussi, projektleder for SPIS! Odense Food Festival, tror, det dels har noget at gøre med det kendte navn, Pasfall, og dels arrangementets størrelse. Samme slags arrangement fandt sted til madfestivalen sidste år, hvor billetterne blev revet væk lige så hurtigt.

To af dem, der har fundet vej ind i Brandts Passage, er veninderne Lone Fischer og Helle Rex. Billetterne til Pasfalls kokkeskoleskow var oprindeligt en gave fra Lone Fischer til sin mand, men da manden ikke kunne komme med alligevel, tog Lone Fischer sin veninde med.

- Jeg ved, at Thomas er god til at lave mad, så det her kunne jeg ikke springe over, siger Lone Fischer.

- Jeg forventer en aften med gode smagsoplevelser og en ny kreativ tilgang til maden, uddyber hun.

De to veninder har begge spist på Restaurant Pasfall før. Derfor forventer de også en god aften guidet af chefkokken.

- Det, at gå på restaurant og ikke vide, hvad man får, det er både sjovt og en øjenåbner, fortæller Lone Fischer, inden de samles oppe ved disken ind til køkkenet til en times gourmetoplevelser.

Kalvetartar og forårsruller

Aftenen byder udover flæskesvær på forårsruller, kalvetartar, en speciel dressing til salater og hollandaise sauce.

- Nogle af tingene kan jeg ikke give hemmeligheden på. Så ville vi bare lukke, og I kunne overtage på mandag, fortæller Thomas Pasfall, imens han begynder at gå i gang med første ret. Forårsruller med kylling.

- Rynker folk ikke på næsen, når du hiver sådan en pose frem? spørger en af gæsterne, da Pasfall åbner en pose med forårsrulledej.

Thomas Pasfall forklarer, at han ikke ville kunne lave den samme tynde og elastiske dej, som han kan få. Da forårsrullerne har været en tur i frituren og serveres for gæsterne, er der da heller ingen, som rynker på næsen.

Efter en time i Pasfalls selskab blev gæsterne klogere med tips som, elementerne skal altid have samme temperatur, når de blandes, og vand i en sauce gør underværker.

  • Peter Leth-Larsen

    Af: