Mad til ældre


Mad til ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ÆLDREMAD:.Har jeg været på besøg hos en ældre, der netop får leveret mad fra kommunen, har jeg fået en lille portion med, men ikke ofte nok til at kunne fælde en dom, men blot danne mig et indtryk. At maden skulle være gammel, tvivler jeg meget på skulle være sandt, hvis ellers den ældres køleskab er helt i i orden, således at det har den rigtige temperatur.

Hvis jeg modtog en portion stuvede kartofler, som jeg syntes så kedelige ud, ville jeg organisere det på en smuk tallerken og evt. drysse med lidt friske/tørrede krydderurter. Jo, sandt nok har mange ældre manglende appetit, og det er netop her, vi andre kan gøre noget: Fra min egen mor, der gik bort i 1999, fik jeg en erfaring, som jeg netop med stor begejstring har genbrugt især under strejken: Vil man glæde et ældre menneske, lav deres livret og bring den med på besøg, dæk bord med smukke tallerkener, dug og blomster på bordet, færdiglav retten og nyd den sammen i hyggeligt selskab.

De mest populære retter har været: Øllebrød, nej, ikke på pulver, men på den gammeldags måde af udblødt rugbrød, hvidtøl og evt. med en lille klat flødeskum. Kartoffelmos, ej heller af pulver, men veltillavet af friske bagekartofler evt. tilsat persille, måske et spejlæg til. Blandt desserter vandt en helt almindelig æblekage, naturligvis lavet af de rigtige æbler. Velbekomme!

Anne Grethe Mikkelsen, Peter Willemoes Vej 163, Odense SØ

Mad til ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce