Manden, der ejer lysreklamen på Fisketorvet, Lars Overby fra reklamefirmaet Track One, vil ikke svare på, om han slukker for lyset, når resten af byen i én time om aftenen den 19. marts mørkelægges som led i global klimamanifestation.

Verden over slukker byer for lyset i en time om aftenen den 19. marts. Også Odense deltager, og det sker som led i den såkaldte Earth Hour-dag, der er en global begivenhed, som skal sætte fokus på verdens klimaudfordringer.

Odense Kommune slukker i den time, markeringen varer, for samtlige 44.000 gadelygter i byen ligesom også mange virksomheder og privat ventes af følge trop. Men det er ikke muligt at få et svar på, om den omdiskuterede lysreklame på højhuset på Fisketorvet slukkes - eller om den skal skinne videre, mens resten af byen er mørk.

Rådmand for by- og kultur Jane Jegind (V) ved det ikke og henviser til, at lysreklamen er privat ejet af firmaet Track One. Hun henviser derfor til firmaets ejer Lars Overby for et svar.

Men Track Ones indehaver Lars Overby ønsker ikke at svare på, om han og hans firma har tænkt sig at slukke for lyset. Eller om han vil se stort på, at Odense Kommune og byer verden over den aften sætter fokus på klimaet.

- Jeg taler ikke med pressen, siger Lars Overby.

- Så jeg kan simpelthen ikke få dig til at svare ja eller nej til, om dit firma deltager og slukker for lyset ligesom resten af byen?

- Slet ingenting kan du få mig til at svare på.

- Må jeg spørge hvorfor? Det er en ret defensiv tilgang til et ret simpelt spørgsmål?

- Jamen, jeg ønsker ikke at tale med pressen. Det har ikke noget med dig at gøre overhovedet. Du lyder som en flink og sød fyr.

- Sådan opfatter jeg også mig selv.

- Det håber jeg da også. Men jeg ønsker ikke at tale med pressen overhovedet, fastslår Lars Overby.

Han begrunder sin totale afvisning af at svare på spørgsmålet med, at han for år tilbage følte sig fejlciteret i forbindelse med en fodboldkamp.

Lysreklamen på Fisketorvet er blevet kritiseret for at lyse alt for kraftigt ud over byen, og det skinnende og blinkende lys generer en del beboere især i bymidten. Hvis Lars Overby fra Track One beslutter ikke at slukke for lysreklamen den 19. marts, mens resten af byen er mørkelagt, så vil lysreklamen nok blive ekstra bemærket netop den aften.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
3
Slukker lyset: Kritik af kampagne for bedre klima

Slukker lyset: Kritik af kampagne for bedre klima

4
Middelfart er en lyseslukker

Middelfart er en lyseslukker

Earth Hour: Sluk lyset i morgen aften

Earth Hour: Sluk lyset i morgen aften