Lunken opbakning til forældres kamp mod fusion


Lunken opbakning til forældres kamp mod fusion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FUSION: Sct. Georgshjemmets Vuggestue forsøger at holde skansen

ODENSE: Forældre med børn i Sct. Georgshjemmets Vuggestue vil tilsyneladende kun få en lunken opbakning til deres indædte kamp imod en sammenlægning med nabobørnehaven Sct. Georgshjemmets Børnehave.

Formandsudvalget, som er Odenses forældres fælles talerør på vuggestue-, børnehave- og dagplejeområdet, besøgte vuggestuen mandag for at lytte til forældrenes argumenter mod en fusion.

Formanden for Formandsudvalget, Jim Snerling, går principielt ind for såkaldt integrerede institutioner, hvilket også er kommunens tanke med de to gamle adskilte institutioner.

- Efter at have hørt argumenterne kan jeg stadigvæk ikke se noget til hinder for, at man arbejder videre på at integrere vuggestuen og børnehaven, siger formanden Jim Snerling.

Til gengæld bryder han sig ikke om kommunens Institutionsafdelings fremgangsmåde i sagen.

- De har grebet sagen an på en måde, som undergraver selvstyret. Planlægningen har ikke været god nok fra Institutionsafdelingens side. Så det vil kræve et langt sejt træk at gennemføre en fusion, mener Jim Snerling.

Også de to nabohuses fysiske rammer med blandt andet mange trapper kan blive en barriere mod integration mellem vuggestue og børnehave, vurderer han.

Institutionsafdelingen har bedt Formandsudvalget komme med en udtalelse i sagen.

Af samme grund ønsker forældrene, at formandsudvalget er så grundigt orienteret som muligt.

Et enigt personale og forældrene i vuggestuen med 50 børn har flere argumenter imod en fusion.

"Den bliver alt for stor"

De frygter, at den fælles børnehave og vuggestue bliver alt for stor og uoverskuelig med 110 børn.

Samtidig forudser de en nedlæggelse af minimum en vuggestuegruppe for at børnehaven kan aftage samtlige vuggestuebørn.

Forældrene har svært ved at se, hvordan de to vidt forskellige kulturer skal kunne forenes, ikke mindst når vuggestuens personale tager skarpt afstand fra en sammenlægning.

- Vi håber sandelig, at formandsudvalget går ind for medbestemmelse på området. Og vi mener ikke, Institutionsafdelingen kan sidde et enigt personale, en enig brugerbestyrelse og 63 forældreunderskrifter overhørig i denne sag, siger formanden for vuggestuens brugerbestyrelse, Henning Tonnesen.

Forældrene undrer sig også over, at Institutionsafdelingen på forhånd har peget på børnehavens leder Birgitte Kragelund som den fælles leder.

- Normalt er det proceduren, at brugerbestyrelsen er med i et ansættelsesudvalg, og det har vi ikke været, siger Henning Tonnesen.

Lunken opbakning til forældres kamp mod fusion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce