Lukket læskur stadig samlingssted


Lukket læskur stadig samlingssted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GADELIV: Politiet har lukket skur ved banegården på grund af narko
CENTRUM: Mens øldrikkende personer bliver bortvist fra gågadesystemet af den nyoprettede citypatrulje under Odense Politi opholder en snes misbrugere sig ved et skur i Adamsgade.

Her står de i regnvejr eller solskin få meter fra passager- og godstog, der hvert andet øjeblik kommer larmende forbi oppe på banelegemet, og ved siden af et lukket skur, der kunne have givet dem læ.

Men skuret er planket til med store graffiti-malede træplader, så ingen kan komme ind. Glasset i ruderne er for længst blevet knust.

Narko til skoleelever

Sådan har det været siden begyndelsen af december, hvor kommunen lukkede det efter anvisning fra Odense Politi.

- Der blev solgt narko fra skuret til gymnasieelever, som kom ind med tog og rutebiler fra kystbyerne, og det ville vi ikke acceptere, siger vicepolitiinspektør Finn Reif-ling, Odense Politi.

I dag samles mange af dem, der enten tidligere har været stofmisbrugere og i dag er på metadon, eller som har lyst til nogle øl, stadig ved det lukkede skur.

Når det er regnvejr, kan de trække en stor finérplade ud over kanten fra skuret, så de har få kvadratmeter nedenunder, hvor det er nogenlunde tørvejr.

- Vi havde for en måned siden et møde med kommunen, hvor vi skulle vurdere, om vi ville genåbne skuret. Men vi synes ikke, vi vil være med til, at unge mennesker igen kan købe hash dernede, siger vicepolitiinspektøren.

Ingen hårde stoffer

Det bliver afvist af den halve snes mennesker, der forleden hyggede sig sammen.

- Vi vil ikke have folk, der sælger stoffer. Det gider vi ikke, og vi jager dem væk, siger Robin, mens han står med en dåse-cola i hånden.

Han ønsker ikke sit efternavn i avisen på grund af sin familie. I halvandet år har han været på metadon.

Robin og de andre forklarer lukningen af skuret med, at nogle 2. generationsindvandrere solgte hårdt narko om aftenen. Men det kunne have været undgået ved at låse af om aftenen, mener de.

- Alle dem, der kommer med piller og hårde stoffer, bliver sendt af sted igen. Og går de ikke selv, gør vi det korporligt, siger Michael, som hver dag tager bussen ind fra en af kystbyerne, for at være sammen med vennerne ved det lukkede skur.

Han fortæller, hvordan de selv sørger for at holde stedet rent - ikke kun for narko, men også for almindeligt skidt.

- Den første, der kommer her om morgenen, tager en kost og begynder at gøre rent. Vi gør meget ud af at holde det rent og pænt, siger Michael videre.

Han bliver afbrudt af Henrik Nielsen fra Odense, som tidligere har været stofmisbruger, men nu er på metadon og skal være far til september. Han røg sin første pibe hash som 12-årig og begyndte med narko som 15-årig. I dag er han 26 år.

- Vi er en gruppe, der stædigt bliver hængende her. Vi er måske lidt anderledes, drikker en bajer og ryger en pibe. Men jeg kan ikke forstå, hvorfor de har lukket skuret, siger han.

- Jeg kan forstå, hvis der var slagsmål. Det er der ikke, og vi kender hinanden. Men vi gider ikke sidde i vores små lejligheder alene. Vi vil være sammen med andre, siger Robin, mens endnu et godstog kommer buldrende.

Lukket læskur stadig samlingssted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce