Det, der først kunne ligne en booking, som ikke ville rykke det store, ligner nu en genistreg af Tinderbox Festival.

Ikke engang otte måneder er der gået, siden danske Lukas Graham spillede på Dyrskuepladsen i Odense side om side med kunstnere som Christopher, Magtens Korridorer og L.O.C. til Grøn Koncert.

Siden da er der løbet meget vand i stranden for det groovy band med rødder i fristaden Christiania. Det er der også, siden forsanger Lukas Forchhammer og bandet i slutningen af oktober blev præsenteret som navn på sommerens Tinderbox Festival.

Den seneste bedrift er særligt bemærkelsesværdig. Sangen "7 Years" er aktuelt verdens næstmest afspillede sang på musiktjenesten Spotify. 2,7 millioner gange hver dag høres sangen på verdensplan.

Og pludselig er et navn, der først virkede som et, der skulle "fylde huller ud" på plakaten, blevet et af de mest eftertragtede navne.

Dertil kommer, at bandet kun har planlagt fire åbne koncerter i Danmark i hele 2016. Lukas Graham spiller også på Østerbro Stadion i København, i Mølleparken i Aalborg og på Northside Festival i Aarhus. Alle koncerter er i juni.

Enorm efterspørgsel

Brian Nielsen, festivalchef for Tinderbox, hæfter sig ved, at efterspørgslen er enorm.

- Man kan sige, at det er vores held, at vi med denne booking ikke længere står med en artist i dansk topklasse, men en verdensklasseartist. Koncerten på Østerbro Stadion er udsolgt med 20.000 publikummere, siger han.

Som ejer af bookingfirmaet Beatbox Entertainment laver Brian Nielsen de omtalte fire store koncerter i Danmark.

- Vi har naturligvis fulgt Lukas Graham tæt. De havde et ønske om at dække Danmark i år med en koncentreret periode på tre uger, da de internationale forpligtelser er konstant tiltagende med den succes, vi ser, fortæller han.

  • byline

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg dækker lokalpolitik og livet i byen. Uddannet fra Syddansk Universitet i 2015. Vandt i 2014 Jern Henrik og Basker Henrik og i 2015 hovedprisen for årets historie i Fynske Medier for serien "Svigt i lægevagten", der også var finalist til Spadestiksprisen. Tidligere ansat på avisens nyhedsredaktion. Jeg bor i Odense med min kæreste, der arbejder som sygeplejerske, og min søn Lukas.

Mere om emnet

Se alle
Lukas Graham: Misser førsteplads - i denne omgang

Lukas Graham: Misser førsteplads - i denne omgang

Lukas Graham slår endnu en dansk rekord

Lukas Graham slår endnu en dansk rekord

Lukas Graham sætter ny dansk rekord på engelsk hitliste

Lukas Graham sætter ny dansk rekord på engelsk hitliste