Lone, Ole og familierne takker for julehjælpen

Frelsens Hær Odense's korpsledere, Lone Lehim og Ole Hansen, er dybt taknemmelige for de mange bidrag, der kom til "Fyn hjælper Fyn" i ugen op til jul. Foto: Michael Bager

Lone, Ole og familierne takker for julehjælpen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Takket være indsamlingen "Fyn hjælper Fyn" kunne Frelsens Hær Odense dele julehjælp ud til 423 familier.

Et julekort fortæller i al sin korthed historien. Det lyder sådan her:

"Med dette kort sender vi jer vores dybeste taknemmelighed. Jul og nytår havde ikke været det samme uden jeres hjælp. Tusinde tak af hele vores hjerte. Ønsker jer den allerbedste jul og godt nytår."

Efter det kærligste hilsner til sidst følger tre pigenavne, der dækker over en enlig mor og to døtre.

Kortet var sendt til Frelsens Hær Odense med tak for julehjælp. Og den tak iler korpslederne Lone Lehim og Ole Hansen med at sende videre til Fyn hjælper Fyn. Kampagnen der kørte i Fyens Stiftstidende i ugen op til jul.

Efter de sidste, forsinkede, bidrag blev talt op, nåede Fyn hjælper Fyn et slutresultat på 272.349,50, som er sendt videre til Frelsens Hær og er gået ubeskåret til julehjælp.

- Vi havde ikke kunnet dele julehjælp ud til så mange uden alle dem, der har støttet via Fyn hjælper Fyn, siger korpsleder Lone Lehim.

- Så vi vil gerne takke avisen og især alle dem, der har doneret til kampagnen, tilføjer hun,

Gavmilde fynboer

Efterhånden som pengene takket være rundhåndede bidrag fra avisens læsere tikkede ind, kunne Frelsens Hær Odense se, at der blev råd til at hjælpe 423 trængte fynske familier gennem julen. Og den gavmildhed er korpslederparret taknemmelig for.

I det hele taget har Lone Lehim og Ole Hansen, der flyttede fra Esbjerg til Odense i eftersommeren, oplevet stor generøsitet i Odense. Også når de selv har været på gaden for at samle ind.

- Vi har oplevet, at folk har været meget gavmilde. Også mere end i Esbjerg, siger Ole Hansen.

- Måske er det fordi, fynboerne holder mere sammen, tilføjer Lone Lehim, som spekulerer på, om Fyn er et mere fast defineret område end det vestjyske, hvor korpslederparret tidligere arbejdede.

- Og så tror jeg også, det spiller en rolle, at folk ved, at hvis de giver til Frelsens Hærs julehjælp, så bliver alle pengene brugt til julehjælp, siger Lone Lehim.

Juleaften med hæren

Uddelingen af julehjælp fandt sted 20. december, og tiden op til var fyldt med administrativt og praktisk arbejde, der gav mange, lange arbejdsdage,

Det var dog ikke helt slut med julens gode gerninger, for Frelsens Hær åbnede også for juleaften for de, der ikke havde nogle at holde jul med.

Her mødte i alt 25 mennesker op, og det var, fortæller korpslederne, mest enlige og ældre mennesker, men også et par børne familier med eneforsørgere.

Efter juletravlheden holdt korpslederparret ferie i den første uge i det nye år, og det er derfor, deres hjertelige tak til alle bidragyderne til Fyn hjælper Fyn først kommer her, hvor julen for længst er overstået.

- Når vi er på gaden, oplever vi, at det er alle fra den fine dame i pels til den hjemløse, som tager en mønt op fra papbægeret, der giver til os. Jeg tror, julen er en tid, hvor man hygger og samtidig bliver opmærksom på, at det ikke er alle, der har lige meget at gøre godt med, siger Lone Lehim, der med stor tilfredshed har noteret sig, at Fyens Stiftstidendes chefredaktør Poul Kjærgaard for længst har lovet, at der også kommer en Fyn hjælper Fyn næste jul.

Lone, Ole og familierne takker for julehjælpen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce