Lokale hiphoppere om Torsdagskoncert: - Et genialt koncept

Par-Don planlægger at optage duoens første musikvideo i Kongens Have torsdag aften. Foto: Asbjørn Kiel

Lokale hiphoppere om Torsdagskoncert: - Et genialt koncept

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter Neldeborg Larsen og Frederik Randrup udgør duoen Par-Don, som torsdag optræder med en blanding af hiphop, trap og R'N'B i Kongens Have.

1: Hvad kender du/I til Torsdagskoncerterne i Kongens Have?

- Vi ved, at det er et arrangement, hvor odenseanerne hver torsdag i juli kan komme og mødes omkring musikken helt gratis. Vi ved også, at arrangørerne gør meget for, at musikken appellerer til så mange som muligt. Der er noget for enhver smag. Vi har selv været til forskellige Torsdagskoncerter.

2. Hvad synes I om princippet med at arrangere gratiskoncerter med den "bagtanke", at byens indbyggere fra alle lag kan mødes omkring musikken?

- Det er et genialt koncept. Publikum er måske primært kommet for at se ét af de større navne, men fordi det er gratis, og der derfor kommer mange mennesker, giver det upcoming artister som os selv mulighed for at få spredt vores navn lidt ud over byen. Vi synes også, det er fedt, at alle har mulighed for at deltage, selvom de ikke har en krone på lommen.

3. Der kommer som regel (alt efter vejret) mellem 3.000-15.000 tilskuere. Hvor stort er det publikum sammenlignet med jeres normale publikum?

- Vores publikum er slet ikke så stort. Vi har spillet små koncerter i forskellige kældre for 10-20 mennesker, men vi har også spillet til gymnasie-arrangementer i Munke Mose og Kongens Have, hvor der var ret mange. Vi varmede op for Binær i marts i fjor, da de spillede på Kansas City. Dog forventer vi, at Torsdagskoncerterne har det absolut største publikum, vi nogensinde har spillet for.

4. Kan I beskrive jeres musik for de fynboer, der aldrig har hørt jeres sange?

- Vores musik er kontant rap fra Peter Neldeborg Larsen lagt ned på skarpe beats fra Frederik Randrup. Musikken er særligt inspireret af genrer som hiphop, trap og R'N'B. Produktionerne består hovedsageligt af elektroniske beats med skarpe og blide synths samt trap-trommer, der giver en god blanding af rå salighed og melankoli. Vi prøver stadig en masse nyt af og eksperimenterer hele tiden i vores produktioner.

5. Hvordan fungerer Kongens Have som koncertramme?

- Vi har optrådt i Kongens Have til OS Regatta én gang, men det var ikke på en stor scene. Kongens Have fungerer godt som koncertramme og ligger meget centralt.

6. Hvad synes I om, at arrangørerne har gjort meget ud af at finde upcoming-bands og give dem muligheden for at optræde foran et (forhåbentligt) stort publikum?

- Det er fedt. Vi er glade for at få lov at prøve noget så stort.

7. Hvad kender I til de andre bands, der optræder samme aften som jer?

- Vi har begge hørt meget Shaka Loveless gennem flere år. Gennem Mund-De-Carlo, kendte vi også til Rest-In-Beats, der desværre aflyste.

8. Hvor mange koncerter skal I give de kommende måneder?

- Vi har lidt i kikkerten, men ikke noget så stort som Torsdagskoncerten.

9. Hvad betyder denne koncert for jer?

- Den betyder meget. Det bliver en sindssygt fed oplevelse at spille for et større antal mennesker og på en stor scene med god lyd. Vi håber da også, at vi efter koncerten har skabt nysgerrighed omkring vores musik hos lidt flere af odenseanerne. Vi kommer begge fra Odense og har boet her hele livet, så vi er på hjemmebane, hvilket også er fedt.

10. Hvordan går man til opgaven, når man ved, at mange blandt publikum er kommet for at høre et andet navn den pågældende aften?

- Det tænker vi ikke over. Vi er bare glade for muligheden for at få vores musik ud og for oplevelsen i sig selv. Vi håber, at folk, der ikke kender os, måske alligevel møder op tidligt og fester med. Vi er i hvert fald klar til at give dem en positiv overraskelse.

11. Hvad vil I sige til læserne for at lokke dem til lige præcis jeres koncert?

- I skal komme, hvis I er klar til at holde en kæmpe fest og godt kan lide rap og/eller elektronisk musik eller gerne vil prøve at lytte til noget helt nyt. Vi har en masse nye sange med, og vi tager også vores fotograf, Asbjørn Kiel, med på scenen. Hvis man vil være med i den allerførste Par-Don-musikvideo nogensinde, skal I komme og feste med.

Program
12. juli: Par-Don, Søs Fenger og Shaka Loveless19. juli: Divided By X, Katrine På Toppen og ABBAtizers

26. juli: Caliber Mecs, GO GO Berlin og Velvet Volume
Par-Don planlægger at optage duoens første musikvideo i Kongens Have torsdag aften. Foto: Asbjørn Kiel
Par-Don planlægger at optage duoens første musikvideo i Kongens Have torsdag aften. Foto: Asbjørn Kiel

Lokale hiphoppere om Torsdagskoncert: - Et genialt koncept

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce