Politikere har fundet otte millioner ekstra for at få tvist om fordeling af boldbaner og dyrskue til at gå op. Dyrskuet får lov at blive, og OBs amatørafdeling får blandt andet to nye kunstbaner i Ådalen.

Efter mere end et halvt år, hvor Det Fynske Dyrskue og en række boldklubber med OBs amatørafdeling i spidsen har været på kant med hinanden om fordeling af boldbaner i området omkring Dyrskuepladsen og Falen i Odense, ser det nu ud til, at der er fundet en løsning.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og by- og kulturrådmand Jane Jegind kunne sent mandag eftermiddag præsentere en løsning, der godt hjulpet på vej af en ekstra bevilling på otte millioner skal gøre stort set alle tilfredse.

OBs amatørafdeling er den klub i området, der har haft de største problemer med pladsen, og her kan man nu glæde sig over, at man får to helt nye kunsstofbaner i Ådalen. Man får også mulighed for at samle en del af sine aktiviteter ved Falen, hvor man kan hegne et område med fem boldbaner ind. Klubben får desuden stadig mulighed for at træne på Dyrskuepladsen, som man dog fortsat skal dele med Det Fynske Dyrskue.

Dyrskuet afgiver muligheden for at bruge Cigaren, et grønt område med boldbaner mellem sygehuset og Kløvermosevej, til parkering. Og så går dyrskuet også ind i en drøftelse om, hvorvidt man kan rykke på afviklingen af skuet, så det passer bedre med kampkalenderen for amatørerne i OB.

På Cigaren rykker boldklubben Røde Stjerne og bueskytteklubben Lavia ind på et anlæg, der bliver deres helt eget, med nyt klubhus, faste boldbaner og en ny bueskyttebane med jordvold. De to klubber får deres bid af kagen, fordi de forlader det område ved Falen, som OB nu overtager. De resterende klubber i området, Bolbro GIF, Kildemosens Boldklub og Posten, bliver hvor de er og skal fremover deles om en række baner. Australsk Fodbold og Amerikansk Fodbold, der begge hører under Bolbro GIF, skal fremover deles om en bane ved klubbens nuværende klubhus ved Falen.

Oprindeligt var der afsat 16 millioner til at forbedre forholdene for fodbolden i Odense. Nu stiger den pris til 24. Ud af de penge skal tages cirka tre millioner til to baner til Odense Q i Marienlyst og en udskiftning af en nedslidt kunsttofbane i Hjallese.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune

Mere om emnet

Se alle
Claus kæmpede i to år for nye baner: - Det har været det hele værd

Claus kæmpede i to år for nye baner: - Det har været det hele værd

1
Dyrskueformand efter boldbanekabale: Nu kan vi udvikle dyrskuet

Dyrskueformand efter boldbanekabale: Nu kan vi udvikle dyrskuet

Røde Stjerne glæder sig over nyt anlæg

Røde Stjerne glæder sig over nyt anlæg