To gange inden for et ganske kort tidsrum, har borgere været udsat for gaderøverier i Odense midtby. Det oplyser Fyns Politi.

Omkring klokken 6.30 blev en 56-årig kvinde antastet af en yngre mand på Flakhaven. Manden forlangte, at hun udleverede 500 kroner. Det var kvinden ikke interesseret i, og blev herefter tildelt et knytnæveslag i ansigtet.

Gerningsmanden løb fra stedet i retning mod Eventyrhaven. Kvinden har beskrevet gerningsmanden som en mand, mellemøstlig af udseende, 20-26 år, cirka 160 cm høj og alminindelig af bygning. Han havde store mørke øjne, kort sort hår og var iført mørk jakke, muligvis en stribet hættetrøje.

Kort efter klokken syv - altså en halv time senere - henvendte en 20-årig mand sig til en politipatrulje på Albani Torv. Den 20-årige var netop blevet forsøgt røvet af en gerningsmand, der havde truet ham med en kniv til at hæve 500 kroner i en hæveautomat. Offeret havde imidlertid fået øje på politiet og var stukket af. Gerningsmanden, der stadig var inden for synsvidde forsøgte at løbe fra stedet. Patruljen satte efter ham og kunne kort tid efter foretage en anholdelse i nærheden.

Den anholdte er en 20-årig mand. Han blev ved anholdelsen fundet i besiddelse af 2 x 500 kroner, hvorfor politiet mistænker, at han kan være gerningsmand til flere gaderøverier, som Fyns Politi endnu ikke har fået kendskab til.

Fyns Politi er i forhold til de konkrete sager, men selvfølgelig også i al almindelighed meget interesseret i at høre fra borgere, der har været udsat for gaderøveri eller for forsøg på gaderøveri. Henvendelser til Fyns Politi kan ske på 114.

Mere om emnet

Se alle
8
Troede han var fuld: Ung mand lå blødende efter knivstik

Troede han var fuld: Ung mand lå blødende efter knivstik