Løb en tur i den smukke skov

Fredag er der Langesøløb, og starten går præcis klokken 10.30. Tilmelding sker på stedet ved den gamle smedje.
Foto: Sonnich Jensen

Løb en tur i den smukke skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langesøløbet finder sted store bededag med deltagelse af især mange løbere fra Odense.

Odense: Egentligt er Langesø slet ikke Odense Kommune, men alligevel er flertallet af deltagere i Langesøløbet fra Odense.

Det finder sted fredag på store bededag, som for mange i forvejen er en arbejdsfri dag.

Siden 1970 har Langesøløbet været arrangeret og er dermed Fyns ældste motionsløb.

Her kan du godt glemme alt om dyre startgebyrer, chip i skoene og t-shirts, for du smider 60 kroner for et simpelt startnummer til at sætte på trøjen med en sikkerhedsnål, og så er det ellers af sted.

Og det gammeldags koncept med det gamle stempelur og uden store præmier bliver der ikke lavet om på.

- Der er ingen planer om at ændre konceptet ved Langesøløbet. Hvorfor skulle vi ikke bevare løbet, som det altid har været? Her har vi et løb, hvor det er den smukke skov og traditionen om at deltage, som er væsentlig, siger løbsleder Klaus Winther, Odense Gymnastik Forening (OGF), der alle årene har arrangeret Langesøløbet.

Enkelte gange har det kun været én gang om året, men ellers er det både forår og sensommer, at 400-500 løbere stiller op i et af Fyns smukkeste skovområder.

Starten går klokken 10.30 fra den gamle smedje ved Langesø Slot ud på den 7,1 kilometer lange tur, som er meget kuperet. Både børn og voksne kan være med.

- Langesøløbet er et ægte motionsløb, hvor det er lige velset at kravle, gå eller smålunte rundt i skoven, siger Klaus Winther.

I år er prisen steget med en tier. Det skyldes, at Langesø Gods tager en afgift til blandt andet udbedring af stier efter løbet. Voksne betaler derfor 60 kroner, børn under 15 år betaler 35 kroner, og stiller man med et 10-mandshold slipper man med 500 kroner i alt.

Der er ingen forhåndstilmelding, så man skal bare møde op på løbsdagen fredag i god tid og her betale deltagergebyret.

Løb en tur i den smukke skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce