Lockout-fisk: 70.000 ørreder er sat ud

Over 70.000 fisk er i dag blevet sat ud i Isefjorden.
Foto: Fyns Laksefisk  

Lockout-fisk: 70.000 ørreder er sat ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elsesminde Odense Produktions-Højskole har under to uger tilbage til at udsætte 500.000 fisk. Onsdag blev over 70.000 havørredet sat ud.

500.000 fisk. Så mange skal Elsesminde Odense Produktions-Højskole nå at sætte ud på Fyn, Sjælland og Sønderjylland inden slutningen af april. Onsdag gik udsættelsen i gang.

- Med en stor indsats fra fire lærlinge, en tekniker og frivillige sportsfiskere fra Vandpleje Fyn er det i dag lykkedes at udsætte de første 70.000 fisk i Isefjorden, fortæller Arne Pallisborg, viceforstander for produktionshøjskolen, til Fyens.dk.

Det er en god nyhed for fiskene, for de 500.000 havørreder har været i fare for at dø, fordi de tre lærere, som normalt har styr på fiskene, er lockoutet og derfor ikke har kunnet sætte fiskene ud, som de plejer at gøre i april. Udsættelse af fiskene i april er nødvendigt, hvis fiskene skal overleve.

- Der er noget, der hedder smolt-vinduet for fisk. Det har man fundet ud af åbner sig omkring starten af april og lukker sig i slutningen af april. I den periode kan fisken gå i saltvand. Hvis fisken ikke kommer ud i den periode, bliver den i det område, den er sat i og går ikke til havs, forklarer viceforstanderen og tilføjer:

- Det vil sige, at fiskene begynder at æde hinanden.

Uacceptabelt at aflive 500.000 fisk

Det betyder dog ikke, at problemerne er helt ovre for fiskene. Udsætningen kommer nemlig slet ikke til at foregå, som den plejer.

- Vi er nødt til at erkende, at udsætningerne i år vil foregå fagligt utilfredsstillende og med risiko for uhensigtsmæssigheder, siger Arne Pallisborg.

- Der kan ske uhensigtsmæssigheder, når det er lærlinge, som har med det at gøre, fordi de ikke er fuldt rutineret. Der kan ske det, at en af lærlingene kan blive syg, og så vælter udsætningen den dag, og der kan ske det, at anlægget får en defekt, som vi ikke har nogen til at reparere.

Tidspresset vil især være en vigtig faktor, når det gælder fejl, men ifølge viceforstanderen er det, skolen gør nu, bedre end ingenting.

- Alternativet var at aflive 500.000 fisk, hvilket ville være uacceptabelt, siger Arne Pallisborg til Fyens.dk.

Lockout-fisk: 70.000 ørreder er sat ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce