Lockout: Det er altid fedt for byen med liv

En vilkårlig dag i gågaderne. Der er masser af mennesker, og det hænger sammen med lockouten af lærerne. Deres konfliktstøtte får kasseapparaterne til at klinge.
Foto: Robert Wengler/arkivfoto

Lockout: Det er altid fedt for byen med liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lockout af lærerne har givet foråret i byen kunstigt åndedræt

Odense: - Jeg var inde for at spise en lynfrokost på et fastfood-sted, og det endte med at blive en længere omgang. 15 minutter i kø, før jeg fik burger og fritter. Herligt.

Den konklusion er lidt usædvanlig, for normalt skal det gå tjept den slags steder, og hvis man er citydirektør Peter Bøgholm Kristensen, så er man ikke specielt tålmodig.

- Men det er skønt, fordi det viser, at der lige nu er masser af gang i den. Byen koger jo næsten en almindelig formiddag. På en trist baggrund - lærer-lockouten, men de handlende kan ikke andet end elske, at de nu har fået noget at lave. At der er indkøbsposer i gaderne og folk overalt, siger han.

Børn med bedste

Caféerne er også begunstiget af den lockoutbølge, der skyller ind over city. Der er proppet næsten alle steder. Både af de lockoutede lærere, som er flittige til at aktionere og fortælle deres budskab, men også af børn med forældre, bedsteforældre eller venner.

- Det er sådan en by, vi gerne vil have. Og det er sådan en by, vi får, når der flytter flere store uddannelsessteder ind mellem by og havn. Når vi får stiforbindelsen. Så bliver der ikke mere end nogle herlige minutter fra havnen til centrum og der, hvor det sker, fortsætter Peter Bøgholm.

Flere skoler på vej

VUC er gået i gang med sit byggeri, og Erhvervsakademiet Lillebælt (de tekniske skoler) overvejer kraftigt at leje eller købe sig ind på Wittenborg-parcellen og lave et citycampus med omkring 3000 studerende.

Med andre tusind elever på VUC samt personale begge steder, vil det virkelig kunne ændre oplevelsen i det centrale Odense og gågaderne.

En by som Aalborg har mange uddannelsesinstitutioner i midtbyen, og det gør den nordjyske by langt mere interessant i hverdagen.

Lover mere liv

- Nogle af de største og desværre tomme lejemål i city er ved at finde nye ”beboere”, og det øger forventningerne til en mere levende by. Der er en stor ny forretning på vej i Kongensgade, fortæller Peter Bøgholm Kristensen.

Et andet hul i byen opstod efter lukningen af Irma, som drev supermarked i stueetagen til Magasin.

Her har Magasin selv haft åbent nogle dage, hvor nogle af de sidste udsalgsvarer er blevet solgt.

Men også her er der ved at komme en løsning, så panoramaruderne ikke længere skal være blændet af, og der kommer aktivitet, som kan trække omsætning og liv ind i byen fra Klingenberg.

Det forsømte forår har sat omsætningen noget tilbage i midtbyen.

Dels er det ikke så attraktivt at fryse halvt ihjel, når man shopper, og dels er interessen for forårets nye farver og varer noget kølig.

Det er svært at sælge let forårstøj og sneakers i sprælske farver, når det, man har brug for i virkeligheden er vinterstøvler og pels.

Lockout: Det er altid fedt for byen med liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce