Livsglæden blomstrede

Mwamba Uganda Childrens Choir, der er gæst hos Folkekirkens Nødhjælp, var i topform, da de dansede regnen væk og solen frem over Flakhaven.
Foto: Kim Rune

Livsglæden blomstrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et børnekor fra Uganda stjal billedet ved festival-åbningen

ODENSE: Selv om det var grevinden fra Egeskov Slot, Caroline Søeborg Ahlefeldt-Laurvig-Bille, der med roser og blomstrende sætninger erklærede den 10. blomsterfestival i Odense for åbnet, og selv om tv-idolet Bubber var i sit es og Torben Iversen rullede sig ud som toastmaster, så var det 17 skønne børn fra Uganda, der stjal billedet ved åbningsceremonien.

De fem drenge og 12 piger, alle forældreløse, fra danse- og sangtruppen "Mwamba Uganda Childrens Choir", afslørede forrygende livsglæde, der mindede publikum om, at ligegyldigt hvor skidt man har det, og hvor sort det kan se ud, så kommer man langt med sang, dans, rytmik, musik - og fællesskab.

Dansede skyerne væk

Straks da børnene dansede ind på scenen, måske med en regndans, spredte skyerne sig for alle vinde og solen brød frem.

Børnene fra Uganda dansede og sang på prinsessekrone-scenen, og de fik mere end fine ord fra borgmester Jan Boye, Bubber og Torben Iversen, der gjorde de mange mennesker opmærksom på, at børnene er årets tema på Odenses 10. blomsterfestival.

Og så gjo rde det ikke noget, at de optrådte til fordel for et andet skolehjælpeprojekt, nemlig i deres hjemland, end dét i Bolivia, der ellers er på tapetet i årets Unicef-by.

"Mwamba Uganda Childrens Chior" er på Europa-turné. Tirsdag gav det en flot koncert i Ansgars Kirke og i aften gør de publikum glade i Nykøbing Falster.

Koncerterne arrangeres af organisationen Børn i Afrika sammen med Folkekirkens Nødhjælp og al overskud går til skoleprojekter i Uganda.

Livsglæden blomstrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce