Selv på byens rådhus hænger istapperne faretruende over fodgængerens hoved.
Odense: Istapperne hænger på en meterlang række og kunne få selv en velvoksen hammerhaj til at svømme bort af mindreværd.

Matas i Vestergade er blot en af de mange butikker i Odense C, hvor de seneste dages kombination af tøvejr og frost har trukket spidse stænger af frossent vand mod jorden - og de hænger som damoklessværd, når folk søger ind i butikkerne.

Nervøs mønthandler

I Asylgade råder Josef Hönigmann sine kunder til at skynde sig ud af butikken, når de har set på frimærker, Marie Theresia-talere i sølv eller gamle danske mønter. Så bliver risikoen for sylespidse nedslag mindst mulig, og han går selv ud gennem kælderen, når han ved fyraften lukker Odense Mønt- og Frimærkehandel.

Et damoklessværd er et symbol på truende fare. Damokles (levede ca. 400 f.Kr.) og var hofmand hos en tyran i Syrakus og priste sin herres lykke. Denne lod et sværd, ophængt i et hestehår, anbringe over Damokles' plads for at symbolisere livets omskiftelighed. (kilde: www.wikipedia.com

- Jeg er glad for, at det ikke er en kiosk, jeg har, udbryder mønthandleren bag disken.

Han har som lejer i ejendommen gruset fortovet, men resten er op til ejeren. Fyns Politi har de seneste dage indskærpet ansvaret over for en del grundejere på eksempelvis Nyborgvej: De skal sørge for at fjerne istapper, så folk ikke risikerer liv og lemmer.

En tur rundt i city afslører mange og lange istapper, selv på byens bedste adresse - rådhuset på Flakhaven -men længderekorden, omkring halvanden meter, finder vi i Nørregade højt over kælderbutikken Tre Trin Ned, hvor Villy Kirkegaard og Kim Kristensen har mere end juletravlt på grund af ombygningsudsalg.

- Vi har forsøgt at få fat i viceværten, for der kan jo være 100 kilo i en enkelt istap, lyder meldingen fra Villy Kirke- gaard mellem ekspeditionerne.

Den klassiske ejendom består af en halv snes ejerlejligheder, og makkerparret fortæller, at de dårligt har tid midt i højsæsonen for indkøb af kulørte sokker og ternede skjorter til familiemedlemmer.
  • Fyens Stiftstidende