Liv i frivillige foreninger: Millionbeløb deles ud

138 frivillige sociale foreninger har af Odense kommune fået økonomisk støtte til at fortsætte deres arbejde. En af foreningerne er 2 Timer om Ugen, der har modtaget 400.000 kroner. Arkivfoto: Robert Wengler

Liv i frivillige foreninger: Millionbeløb deles ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Kommune har for nyligt delt et stort millionbeløb ud til en række frivillige sociale foreninger, og ansøgertallet til det økonomiske tilskud har i år været ekstra højt.

9,2 millioner. Så meget har Odense kommune netop delt ud til 138 frivillige sociale foreninger. Det økonomiske tilskud er en del af de såkaldte §18- og 79-midler, og antallet af ansøgere til den økonomiske støtte har været stigende. I 2018 fordeles 5,9 millioner mellem 68 foreninger, som har borgere under 60 år som målgruppe. Rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen Steen Møller (K) skriver i en pressemeddelelse, at de frivillige tilbud ifølge ham er vigtige, fordi foreningerne ofte kan noget andet end de kommunale tilbud.  

Udover de 5,9 millioner til foreninger målrettet borgere under 60 år, uddeles der 3,3 millioner til 70 foreninger, der yder frivilligt socialt arbejde til borgere over 60 år. 

I år har der været en stigning i antallet af ansøgere til §18- og 79-midlerne, og det tyder ifølge Steen Møller på, at Odense har et frivilligt socialt miljø, der blomstrer og har det godt. Nogle af de foreninger, som har modtaget økonomisk støtte er blandt andet 2 Timer om Ugen, fitforkids, Frivilligcenter Odense og ældre hjælper ældre.

Og skulle der være frivillige foreninger, der ikke har søgt eller fået tildelt §18-midlerne, kan de stadig nå at søge økonomisk tilskud fra Odense Kommune. Cirka 1,3 millioner kroner er afsat til udviklingspuljen for 2018 og kan søges løbende frem til 1. oktober 2018. 

Liv i frivillige foreninger: Millionbeløb deles ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce