Litauere kan vende tilbage til arbejdet


Litauere kan vende tilbage til arbejdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OK: I sidste uge blev de smidt ud af Danmark. Nu kan håndværkere vende tilbage og arbejde lovligt iOdense
ODENSE: Torsdag i sidste uge blev de sendt tilbage til Litauen med fly på statens regning og med en bøde på hver 400 kroner for at arbejde uden arbejdstilladelse.

Men nu kan fem litauiske håndværkere, der blev anholdt under renoveringen af et hus påBrobyvej iNæsbyhoved-Broby, vende tilbage ganske lovligt.

- Det firma i Litauen, som de havde kontrakt med, har nu anmeldt sig, som de skal tilTold&Skat, så nu kan håndværkerne vende tilbage i dag, hvis de vil, siger kriminalkommissær Niels ChristianLarsen fra Odense Politi.

De litauiske håndværkere, fem mænd mellem 19 og 44 år, blev meldt til Told&Skat af en privatperson.

Og da Told&Skat sammen med politiet rykkede ud på adressen mandag aften i sidste uge for at kontrollere arbejdet, blev alle fem mænd anholdt.

Dansk entreprenør

Da var husets tag renset af og stort set hele facaden beklædt med træ, som den første del af en større renovering af huset.

Litauerne oplyste allerede da til politiet, at de havde kontrakt med et litauisk firma, og at de havde arbejdet tre-fire dage på huset.

Men da firmaet ikke var anmeldt hos Told&Skat, betragtede man sagen sådan, at de arbejdede uden lovlig arbejdstilladelse iDanmark.

Og det takserede byretten i Odense til en bøde på 400 kroner.

Det litauiske firma har forklaret, at man har kontrakt med en dansk entreprenør.

Derfor slipper ejerne af huset formentlig også for en større bøde på op mod 75.000 kroner, som ellers hængte over hovederne på dem i sidste uge.

Et spørgsmål om bøder

Om den danske entreprenør så kan risikere en bøde, er endnu ikke afklaret.

- Nu må vi se.Vi har sendt sagen til juridisk vurdering hos anklagemyndigheden, så om der bliver uddelt bøder, ved vi ikke endnu, siger Niels Christian Larsen.

Da Litauen er med iEU, kan litauerne frit rejse ind i landet. For at arbejde skal de dog være ansat af et godkendt firma eller have en gyldig arbejdstilladelse.

Litauere kan vende tilbage til arbejdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce