Lille forretningsmand føler sig forfulgt af de store


Lille forretningsmand føler sig forfulgt af de store

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KONKURRENCE: Mads "Lavpris" Nørgaard er af sine konkurrenter blevet meldt til et hav af myndigheder , siden han begyndte at sælge flaskegas til lavpris. Ren chikane, siger han
NÆSBY: Forleden fik Mads "Lavpris" Nørgaard besøg af en uniformeret betjent i sin forretning Odense Lavpris Tømmerhandel.

For Mads Nørgaard kom det ikke som den store overraskelse, selv om han ikke mente, at han havde gjort noget forkert, men politiet var snart den eneste myndighed, han ikke havde haft besøg af, siden han i efteråret begyndte at sælge gas på flasker.

Arbejdstilsynet, ToldSkat og Odense Brandvæsen havde allerede været der for at undersøge forholdene.

Mads Nørgaard er ikke i tvivl om, hvem der står bag alle anmeldelserne.

- Det gør BP Gas og Primagaz, og det er ren og skær chikane fra deres side. Jeg har alle de tilladelser, der skal til. Men de bryder sig tyde-ligvis ikke om, at jeg er gået ind på det marked, som de næsten har monopol på, siger han.

Hos Odense Politi bekræfter man, at det er Primagaz, der stod bag den anmeldel- se, der førte til besøget forleden.

- Vi har undersøgt anmeldelsen og konstateret, at der ikke var hold i den, oplyser politiassistent Marino Dalsgaard.

Discountpriser

Odense Lavpris Tømmerhandel sælger 11 kg gas for 135 kroner.

Mange steder på Fyn må man bøde over 200 kroner for det samme kvantum, og kun store byggemarkeder og varehuse som Silvan, Bilka og Bauhaus kan holde prisen nede på 147 kroner.

- Vi er blevet beskyldt for ikke at betale moms. Vi er blevet beskyldt for selv at fylde gas på flaskerne. Vi er blevet beskyldt for at bruge gamle flasker, og vi er blevet beskyldt for at vi brugt Primagaz' godkendelsesnummer på vores flasker, fortæller en hovedrystende Mads Nørgaard.

Brugte forkert nummer

Han må dog erkende, at der er noget om snakken for så vidt angår den sidste anklage. Indtil forleden stod der nemlig 11/96 på hans flasker, og det er faktisk et nummer, der indikerer, at gassen kommer fra Primagaz. Det er nu fjernet.

Når Primagaz er utilfreds med at have sit godkendelsesnummer stående på andre gasflasker, skyldes det, at firmaet kan blive holdt ansvarlig, hvis der skulle ske en ulykke med gasflasken.

- Men jeg vil alligevel kalde det en ubetydelig fejl, for der står både adresse og telefonnummer på alle mine flasker, så ingen kan være i tvivl om, hvor de kommer fra, siger Mads Nørgaard.

Henter gas i Tyskland

Forklaringen på, at han kan sælge billig gas ligger i ny EU-lovgivning, som gør det legalt at få fyldt flaskerne i udlandet.

Mads Nørgaard har købt 1100 splinternye gasflasker hos Cylindric i Middelfart, og de har været en tur i Tyskland for at blive fyldt op med gas.

At Mads Nørgaard har mødt modstand kommer ikke bag på direktøren i Danmarks Gasmateriel Prøvning Carsten Sørig:

- Vi kender godt til markedet, og ved at de store er meget på vagt, når der starter nye virksomheder, siger han.

Farlige amatører

Mads Nørgaard, som gerne omtaler sig selv som en kræmmer, gnægger tilfreds:

- Jeg kan da ikke lade være med at være lidt stolt over, at de andre tager mig så alvorligt. Selvfølgelig mister de ikke meget omsætning, fordi jeg er begyndt at sælge gas, men de er nok bange for, at det skal sprede sig som ringe i vandet, siger han.

En kilde i branchen, som ønsker at være anonym, siger til Fyens Stiftstidende, at konkurrenter kan have andre årsager end brødnid til at se kritisk på nye og uprøvede aktører på markedet.

- Hvis der kommer en amatør ind, som eksempelvis fylder flaskerne for meget op, kan de eksplodere, når vejret bliver varmere. Hvis det sker, går det ud over hele branchens renommé, siger han.

Tavse konkurrenter

BP vil ikke udtale sig til denne artikel:

- Det vil vi ikke, fordi vi ikke er part i sagen, siger salgschef Preben Kristensen, som dermed afviser, at hans firma står bag nogle af de mange anmeldelser af Odense Lavpris Tømmerhandel.

Heller ikke Primagaz vil kaste lys over sagen.

- Vi har den politik, at kun vores direktør, Kenneth Krogh, må udtale sig, og han er på ferie i denne uge, siger Bent Frandsen fra hovedkvarteret i Køge.

Lille forretningsmand føler sig forfulgt af de store

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce