Lige om lidt: Ny affaldsordning rulles ud i Odense i oktober

Fra midten af oktober rulles de nye affaldsbeholdere ud til de første odenseanere. Det skal gøre Odense i stand til at leve op til de krav om sortering og genbrug, som alle kommuner skal opfylde i 2022. Mange andre kommuner er for længst i gang med at sortere. Her i Viborg, hvor borgere kigger på beholdere som dem der skal bruges i Odense. Foto: Morten Stricker

Lige om lidt: Ny affaldsordning rulles ud i Odense i oktober

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra midten af oktober skal de første husstande i Odense til at sortere deres husholdningsaffald. Det ventes at tage halvandet år, inden hele kommunen er med på den nye ordning.

Lige nu er affaldsspandene i Odense Kommune grønne. Men når de første husstande i midten af oktober får nye i en mere grå farve, er de faktisk grønnere end de gamle.

Det kræver måske lidt af en forklaring. For det er resultatet af en bred politisk aftale, der i efteråret begynder at blive rullet ud i hele Odense.

Husholdningsaffaldet skal sorteres i flere forskellige dele, og det er ikke længere nok med en almindelig affaldsspand og en spand til pap og papir. Alle borgere får derfor nye affaldsbeholdere med plads til at sortere restaffald, madaffald, papir & småt pap samt glas & metal. Derved bliver det nemt at give sodavandsdåser, syltetøjsglas, papir- og papemballager og grøntsagsskræller nyt liv.

Og det giver ikke flere affaldsspande på grunden. De nye affaldsbeholdere er delt op i flere rum, for at kunne håndtere de nye tider. Og det er lidt af en opgave som Odense Renovation er sat på.

- Over 100.000 affaldsbeholdere skal køres ud til byens borgerne og vi forventer, at implementeringsfasen vil tage halvandet år, fortæller Kommunikationschef hos Odense Renovation, Claus Hammerich.

50 procent genbrug

Nationale og europæiske mål dikterer, at alle kommuner i 2022 skal genbruge mindst 50 procent af husholdningsaffaldet. Med den nye ordning forventes det, at Odense Kommune kan leve op til nationale mål, kommende EU-krav og ikke mindst kommunens egen vision om at være en bæredygtig kommune.

At det kræver ændrede vaner, ved man godt hos Odense Renovation, og derfor bliver der med start på rådhuset den 18. september holdt en lang række informationsmøder, hvor man både kan blive klogere på de nye beholdere, de nye todelte skraldebiler og mere.

Hvis man gerne vil vide, hvornår ens husstand overgår til den nye ordning, kan man gå ind på www.odenserenovation.dk/dato-ny-affaldsordning, taste sin adresse og se datoen.

Lige om lidt: Ny affaldsordning rulles ud i Odense i oktober

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce