Den første entreprenør på letbanens arbejde med at flytte veje, fortove og cykelstier er netop udpeget. M.J. Eriksson A/S vandt opgaven blandt seks bydere, og arbejdet begynder på den nordlige del af Ørbækvej i løbet af kort tid, oplyser Odense Letbane i en pressemeddelelse.

Den fase af projektet, der nu går i gang, skal bogstaveligt talt bane vej for letbanen ved at flytte veje, fortove og cykelstier på den 14,4 km lange strækning gennem byen. En otte meter bred bræmme efterlades, og det bliver her, hvor den kommende transportentreprenør skal lægge skinnerne efterfølgende.

Opgaven med at flytte veje, fortove og cykelstier langts letbanen er delt op i syv entrepriser. De kommende seks entrepriser vil blive udbudt med cirka to måneders mellemrum fremover. Ligeså vil arbejdet på delstrækningerne starte op med få måneders mellemrum på de syv strækninger.

 I begyndelsen af 2018 vil anlægsarbejdet rykker ind ad Nyborgvej, oplyser Odense Letbane.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.