Politikerne i byrådet malede onsdag med den store, sorte pensel for at forberede odenseanerne. Det vil gøre ondt, når gader fra næste år skal graves op for at gøre plads til skinnerne.

Ingen odenseaner, der læser denne artikel, kan være i tvivl om, at det vil komme til at gøre ondt, rigtig ondt, når gader og stræder fra næste år graves op for at forberede anlæggelsen af en letbane.

Ordfører efter ordfører malede onsdag aften i byrådet med den store sorte pensel, for at ingen skal være i tvivl om, at det ikke går ubemærket hen over byen, når den skal forvandles fra en stor by til en storby.

Fra rådmand Jane Jegind (V) lød det blandt andet således:

- Vi tager hul på et helt nyt eventyr, men vi skal grueligt meget igennem, før lykken vender, og før prinser og prinsesser kan leve et langt og lykkeligt liv.

- Det her bliver skidt, før det bliver godt, sagde hun.

Byrådet vedtog i aftes de overordnede principper for de omlægninger, der skal ske af forsyningsledninger.

Borgernes fremkommelighed skal sikres, det samme skal udrykningskøretøjers, ligesom affaldet ikke må ligge og hobe sig op.

De handlende skal kunne få deres varer frem, så de har mulighed for at drive deres forretning, selvom der graves.

Den radikale rådmand, Susanne Crawley, talte for vigtigheden af, at der gøres noget for at sikre børnenes vej til skole, og så foreslog hun at slå to fluer med et smæk.

- Lad os udruste børnene med en refleksvest med ordene "Min by bygger en letbane".

Peter Rahbæk Juel (S) kaldte det "fantastisk", at Odense allerede i 2015 skal i gang med den letbane, hvis første etape skal være færdig i 2020.

- Og ja, det kommer til at gøre ondt. Vi kan desværre ikke flyve letbanen ind med en helikopter ...

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
1
Det ruller for letbane-bestyrelse

Det ruller for letbane-bestyrelse

27
Letbane-gigant: Vi var klar med bud i Odense

Letbane-gigant: Vi var klar med bud i Odense

6
Kan koste omsætning: Butikker skal ikke regne med letbane-erstatning

Kan koste omsætning: Butikker skal ikke regne med letbane-erstatning