Fra i dag, onsdag, ensrettes en del af Højstrupvej i forbindelse med forberedelsesarbejdet til den kommende letbane. Det oplyser Odense Letbane i en pressemeddelelse.

Arbejdet med at gøre den nordlige del af Højstrupvej klar til letbanen er nu cirka halvvejs. Fortovet i den ene side er rykket lidt ind til siden, og nu flytter arbejdet over i den modsatte side af vejen, hvor de nye vejbaner skal laves. Det kræver mere arbejdsplads, og derfor er det nødvendigt at ensrette Højstrupvej på strækningen mellem Rismarksvej og rundkørslen ved Møllemarksvej, oplyser letbanekontoret.

Ensretningen er i retning mod øst, altså fra Rismarksvej mod Idrætsparken, og den vil vare frem til april.

Indsnævringen af vejen betyder også, at der i perioden ikke kan parkeres på strækningen på grund af pladsmangel.

Desuden bliver Frodesvej og Vermundsvej spærret for enden ud mod Højstrupvej. Spærringen er permanent, og bilister skal derefter i stedet benytte Uffesvej. Her vil der senere blive etableret et nyt lyskryds.

I løbet af foråret etableres desuden det nye lyskryds for enden af Højstrupvej ud mod Rismarksvej. Det sker i forbindelse med, at den nye indkørsel til Rismarksvænget og CSV-skolen åbner.

Busser ind mod byen vil i forbindelse med ensretningen fortsat køre på Højstrupvej, mens busserne i modsat retning flytter til henholdsvis Møllemarksvej og Bystævnevej.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
4
Mere letbanearbejde i Odense: Vestre Stationsvej bliver ensrettet - se alle ændringer her

Mere letbanearbejde i Odense: Vestre Stationsvej bliver ensrettet - se alle ændringer her

Nyborgvej bliver gjort klar til letbane

Nyborgvej bliver gjort klar til letbane

3
Trafikken omlægges: Første stykke ny letbane-vej står færdig

Trafikken omlægges: Første stykke ny letbane-vej står færdig