Letbanebyggeri rykker ved Eventyrløbets rute

Eventyrløbets start på Højstrupvej bliver på grund af letbanen næste år flyttet til Stadionvej - lige rundt om hjørnet. Arkivfoto: Michael Bager

Letbanebyggeri rykker ved Eventyrløbets rute

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samtlige ruter justeres ved næste års Eventyrløb, fordi der bygges letbane i området.

Der kan synes lang tid til næste års Kristi himmelfartsdag, men hos folkene bag Eventyrløbet er forberedelserne for længst i gang. 

Og den 41. udgave af løbet - der sammen med helligdagen falder torsdag den 10. maj - vil rumme flere ændringer, fortæller løbsleder Poul Grenaa. Der i øvrigt er ny mand på posten.

På grund af letbanebyggeri omkring stadion rykkes startstedet rundt om hjørnet, så de tusindvis af løbere skydes ud på ruten på Stadionvej ud for OGF's klubhus. Og det betyder justeringer af løberuterne.

- De to klassiske distancer på 5 og 10 kilometer skal være opmålt præcist af hensyn til rekorder og deltagernes mulighed for at sammenligne tiderne fra tidligere år. Det indebærer et lidt ændret ruteforløb, forklarer Poul Grenaa.

10-kilometerruten ændres ved Rugårdsvej og Ryds Å, mens der på den halve distance justeres ved både Rugårdsvej, i Åløkke Skov og Snapind Skov.

- Samlet set er ruterne fine, og selv om der er smalle steder på stierne undervejs, kan vi love alle deltagere en god løbsoplevelse, forsikrer Poul Grenaa.

Desuden skæres der lidt af børneløbet, så det fremover er to kilometer langt.

Traditionene tro rundes løbedagen af med musik, og i 2018 bliver det X Factor-fætrene i VKation og Peter & De andre kopier, der går på scenen.

Eventyrløbet har været afviklet siden 1978 og er Danmarks største en-dages-motionsløb. Flere end 20.000 løber med.

Letbanebyggeri rykker ved Eventyrløbets rute

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce