Letbane fremrykker byggestarten på Nyt OUH

Letbanen skærer Nyt OUH's område over i to. Derfor er der brug for at koordinere de to projekter, så de ikke kommer i vejen for hinanden. Illustration: Nyt OUH

Letbane fremrykker byggestarten på Nyt OUH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De første gravemaskiner går i gang ved Nyt OUH allerede til foråret. Det er behovet for at gøre klar til den kommende letbane i Odense, der fremskynder byggestarten med cirka et halvt år.

Odense: Ganske snart bliver det synligt for omverdenen, at der er et nyt supersygehus på vej i Odense.

For af hensyn til den kommende letbane, der skal køre gennem Nyt OUH’s område, er den første del af det forberedende arbejde blevet fremskyndet, så det starter allerede i løbet af foråret.

Mere i gang til efteråret

Forretningsudvalget i Region Syddanmark godkendte onsdag, at arbejdet kan gå i gang. Det var ellers meningen, at de første gravemaskiner først skulle i gang til efteråret.

- Vi rykker fra papir og ud i virkeligheden, siger projektdirektør for Nyt OUH Peter Fosgrau, som glæder sig til at komme i gang.

Af hensyn til Odense Letbanes tidsplan er det nødvendigt, at det arbejde, der skal udføres i den 24 meter brede zone, letbanen skal køre i, er afsluttet senest i oktober 2017.

Derfor handler det om at få lavet terrænregulering, og der etableres også tre tunneler, som til sin tid skal forbinde kældrene under Nyt OUH. Mens der i de kommende år arbejdes parallelt med både letbane og opførelse af sygehus, skal tunnelerne bruges til at sikre passage for arbejdskøretøjer mellem de to dele af sygehusområdet, der skæres midt over af letbanesporet.

Også etableringen af den vej, der skal føre rundt om Nyt OUH, sættes delvis i gang allerede i foråret. Det handler i første ombæring om de steder, hvor vejen skal krydse letbanesporene.

Til efteråret udvides arbejdet yderligere.

Forberedelsen til letbanen og den øvrige byggemodning af området koster cirka 324 millioner kroner. Heraf går cirka 18 millioner kroner til etablering af projektkontor og besøgscenter.

Læs mere i Fyens Stiftstidende torsdag eller på mitfyn.dk.

Letbane fremrykker byggestarten på Nyt OUH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce