Stitunnel under Ørbækvej i Odense skal forlænges og gøres klar til letbanen.

Lige efter pinse, tirsdag 17. maj, går arbejdet i gang med at bygge en ny stitunnel, der i fremtiden skal føre cyklister og fodgængere under letbanen ved Ikea.

Arbejdet foregår i forlængelse af den eksisterende tunnel, så mens det står på, er det nødvendigt at lukke tunnelen af, skriver Odense Letbane i en pressemeddelse.

Om nogle år kører letbanen langs Ørbækvej med stationer ved blandt andet Rosengårdcentret, Ikea og Bilka. Derfor skal to stitunneler for cyklister og fodgængere i området forlænges, så der også kan blive plads til otte meter letbanespor ovenpå.

Mens man forlænger stitunnellen ved Ikea må cyklister og fodgængere over Ørbækvej i Ikea-krydset i en periode frem til jul.

Det varer heller ikke længen inden arbejdet med at forlænge tunnelen, der fører under Niels Bohrs Alle ved Bilka, også går i gang, forlyder det fra Odense Letbane.

Her vil det også være nødvendigt at lukke tunnelen af i en periode for cyklister og fodgængere.

  • Jensen_Stine_Jessen_(2015)_024

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Odense. Jeg skriver om stort og småt i Odense Kommune. Mit særlige stofområde er ældre- og handicap-politik. Jeg er uddannet fra Journalisthøjskolen i Århus, og jeg har desuden en bachelor i dansk og statskundskab fra Københavns Universitet. Jeg bor i landsbyen Vindinge uden for Nyborg med min mand og vores tre børn.

Mere om emnet

Se alle
2
Odense Letbane beklager: - Forkert starttidspunkt

Odense Letbane beklager: - Forkert starttidspunkt

Letbanearbejdet sender Ikea-bilister ud på en omvej

Letbanearbejdet sender Ikea-bilister ud på en omvej