Odense Letbane indgår aftale med Byg til Vækst

Når letbanen i Odense bygges, skal mindst 10 procent af de beskæftigede være lærlinge eller ledige i såkaldte snusepraktikker.

Derfor har Odense Letbane P/S onsdag underskrevet en aftale med den fynske forening, Byg til Vækst, som via sit netværk af arbejdsgivere, fagforeninger, jobcentre og uddannelsessteder fra hele Fyn understøtter, at Fyn får flest mulige arbejdspladser ud af det odenseanske byggeboom. Det oplyser Odense Letbane P/S i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer, at Byg til Vækst står til rådighed for de entreprenører, der skal stå for det kommende anlægsarbejde i forbindelse med Odense Letbane.

- Vi er som bygherre glad for aftalen med Byg til Vækst. Den sikrer, at vores kommende entreprenører på arbejdet med at flytte veje, fortove og cykelstier vil få hjælp fra organisationen til at sørge for, at byens klausuler om hjælpe lærlinge og interesserede ledige ind i byggebranchen, bliver overholdt, udtaler Mogens Hagelskær, der er administrerende direktør for Odense Letbane P/S.

- Dermed bidrager letbanen til at leve op til det lokale samfundsansvar, som byrådet fordrer af de store byudviklingsprojekter, tilføjer han.

Odense Letbanes forventning er, at aftalen kan føre til op mod 20 forløb med lærlinge eller ledige i snusepraktikker.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
5
Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

En del af Ejlskovsgade lukkes