Odense: Hvis lektier ikke er sjove, og der er god stemning, så trænger du ikke igennem til børnene. Du skal fange den enkelte, og det gør du ikke ved at terpe løs, siger Cecilie Rask, iværksætter, studerende og indehaver af virksomheden Elev Akademiet i Aarhus.

Hun har allerede lektielæsere i gang i København og Aarahus, men da der var mange henvendelser fra forældre i Odense, besluttede hun at udvide akademiet.

- Det handler om personlig undervisning. Måske kan der være to elever til en lektietime. Men ikke flere. Børnene sal føle, at de bliver set. De skal have den der gode fornemmelse, som åbner dem for læring, siger Cecilie Rask.

- Typisk har forældre benyttet sig af lektiehjælpere, der har fået topkarakterer på gymnasiet eller er kommet ud med høje snit fra ungdomsuddannelser. Men sådan arbejder jeg ikke. Det skal være lektiehjælpere, som trænger igennem, som brænder for det, og som kan formidle og skabe god stemning.

Gratis er det ikke. Det koster 219 kr. i basispris for en lektietime med en person fra Elev Akademiet.

Alle mulige elever bliver undervist. Det kan være, at forældrene ikke selv er i stand til at læse matematik med dem, men det kan også være tosprogede elever, som ikke er gode nok til dansk. (ijn)

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.