Lastbilchauffører får tjekket hjertet


Lastbilchauffører får tjekket hjertet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjerteforeningen i gang med at få flere til at tage ansvar for eget helbred

Odense: På fredag kan handlende i Føtex få hjælp af en diætist til at se, om varen nu også indeholder det, man tror den gør. Og i går fik lastbilchauffører på Kildebjerg rasteplads tilbudt et sundhedstjek for at de kunne vurdere, om de passer kroppen lige så godt som deres biler.

- Fælles for de godt 15 chauffører, som vi testede mandag, var, at deres kondital lå i den lave ende. Chaufførerne har generelt en tendens til at fokusere på begrænsningerne - altså at de ikke rigtig har ret mange muligheder for at røre sig, når de kører. Derfor er det vigtigt, at de forstår, at selv små ting som at øge antallet af skridt betyder noget, fortæller Annemarie Nielsen, leder af Hjerteforeningens rådgivningscenter i Kolding.

Baggrunden for indsatsen er et ønske om at få flere til at tage mere ansvar for deres eget helbred. For eksempel har lastbilschauffører 38 procent højere risiko for at dø af hjertekarsygdom end gennemsnittet.

Netop hjertekarsygdom kan forebygges med den rigtige kost og med motion - forudsat man holder øje med sit blodtryk, kolesterol, blodsukker, kondital og taljemål og reagerer i tide, hvis tallene ikke er som de skal være.

Hvert år dør ca. 18.000 danskere af en hjertekarsygdom - det er 2.500 flere, end der dør af kræft og gør sygdommen til den hyppigste dødsårsag i Danmark. Alene i 2008 kæmpede mere end 305.000 danskere med sygdommen.

Samfundsmæssigt løber sygehusudgifterne til sygdommen op i omkring 12 milliarder kroner, oplyser Hjerteforeningen.

Lastbilchauffører får tjekket hjertet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce