Langt mellem krav og tilbud


Langt mellem krav og tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RISMARKSVEJ: Husejere på Rismarksvej kræver 1,5 mio. i erstatning. Fyns Amt tilbyder 10.000 kroner og 235 kvadratmeter jord
BOLBRO: Egentlig så Erik og Vibeke Bülow helst, at Fyns Amt havde overtaget deres ejendom på Rismarksvej nr. 5, som kommer i klemme ved udvidelsen af krydset til Middelfartvej.

Men amtet mener ikke, at Bülows kommer så meget i klemme, at man skal eks-propriere hele ejendom- men.

Udvidelsen og udretningen af Rismarksvej tager cirka 10 kvadratmeter af Erik og Vibeke Bülows grund, men det er af forgrunden, hvor der hidtil har kunnet holde op til fire biler parkeret. Men de fire p-pladser er vitale for Erik og Vibeke Bülow, der driver både et kunstgalleri og en frisørsalon fra ejendommen.

Erstatning

Som erstatning har amtet tilbudt Bülow 235 kvadratmeter nabojord fra en af de grunde, der er blevet eksproprieret, og hvor huset bliver revet ned. Oven i tilbyder amtet 10.000 kroner, så Erik og Vibeke Bülow kan lave en ny indgangsdør til forretningerne.

- Men for 10.000 kroner kan vi jo ikke engang få et hul i muren, siger Erik Bülow.

At indrette tillægsjorden til nyt parkeringsareal vil kræve en del omkostninger. Ud over nyt indgangsparti til forretningerne skal der blandt andet beplantes, lægges fliser, sættes hegn op og laves belysning.

Venstresving forbudt

Desuden tvivler Bülow på, at kunderne også fremover kan svinge ind til forretningerne både fra højre og venstre, når de kommer kørende ad Rismarksvej.

Egentlig var der lagt op til, at kunderne kun må svinge til højre ind og ud fra ejendommen, men vejvæsen og politi er gået med til en dispensation, så både højre- og venstresving bliver tilladt. Tilladelsen til venstresving kan dog fjernes øjeblikkeligt og uden erstatning, hvis der viser sig trafikale problemer ved det.

1,5 millioner

Der er langt fra amtets tilbud på 10.000 i kontanter samt 235 kvadratmeter jord til Erik og Vibeke Bülows krav, der er 1,5 millioner kroner.

De 1,5 millioner kommer dels fra værdiforringelse af ejendommen, indskrænkning af brugen, omlægning og anlæg af haven samt ulemper og en værdiforringelse af forretningernes handelsværdi på 50 procent.

Afgørelse

Nu har Taksationskom- missionen imidlertid skåret igennem, og dens afgørelse ligger sig helt op af Fyns Amts tilbud: 10.000 kroner og 235 kvadratmeter jord vederlagsfrit.

En afgørelse der ligger så langt fra Erik og Vibeke Bülows krav, at de nu vil indklage afgørelsen til Overtaksationskommissionen.

Siden amtet for år tilbage begyndte at tale om forbedringer i krydset Rismarksvej og Middelfartvej, er både frustrationerne og ringbindene med breve til og fra myndighederne vokset.

Parret mener, deres ejendomsret er krænket, og de føler sig ikke fair behandlet af politikerne i Fyns Amt.

Langt mellem krav og tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce