Lange køer til brunsvigerens dag.

På radiokanalen P4 Fyn kunne man i løbet af dagen høre Erik Nielsen (tv) tale om brunsviger. Foto: Nils Svalebøg.

Lange køer til brunsvigerens dag.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erik Nielsen er radiovært og opfinder af brunsvigerens dag. Han er overrasket over successen.

1500 besøgende, 35 bagerier og 110 plader med brunsviger. Det var, hvad Erik Nielsen kunne stable på benene til brunsvigerens dag.

Så stort havde han ikke regnet med, det blev:

- Der har aldrig været så mange mennesker i vores bygning før. Der har ikke engang været halvt så mange før. Brunsvigerens dag havde vi for første gang sidste år, og det kan slet ikke sammenlignes størrelsesmæssigt.

Han er selv oprindeligt fra Jylland, men har boet på Fyn i to årtier. Da han er jyde, har det undret hans kollegaer, at det lige skulle være ham, der fandt på noget så fynsk som brunsvigerens dag, fortæller han.

I år har 35 fynske bagerier leveret brunsviger til DR Fyn, men det er ikke en konkurrence om, hvis der er bedst.

- Dagen er til for at hylde den traditionelle brunsviger. Men derudover har vi også nogle sjove indslag med folk, der prøver at være innovative, for eksempel med brunsviger is og grød, siger radioværten.

I løbet af dagen har fynboer fra alle steder i verden sendt hilsener om, at de også har fået støvet en brunsviger op på den ene eller den anden måde. Og det glæder Erik Nielsen:

- Det er jo helt vildt sjovt at høre, at der sidder en i Mexico og spiser brunsviger lige nu.

Med brunsvigerdagens enorme succes, frygter han dog for, hvordan der skal være plads til folk næste år:

- Vi kan næsten ikke være her i år. Så hvis succesen fortsætter, så er det lige før, at vi må rykke over i Arena Fyn næste år, siger han spøgefuldt.

Lange køer til brunsvigerens dag.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce