Lang dag med lys i håret


Lang dag med lys i håret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LYSFEST: Luciafesten i Norrköping - en oplevelse Ane aldrig glemmer

NORRKÖPING: - Selv om vi skulle op klokken 4.30 i morges (i går, red.), er det er en fantastisk oplevelse at være luciabrud i Norrköping, siger Ane K. Andersen.

Hun er som Odenses luciabrud på venskabsbesøg i den svenske by, hvor hun sammen med Norrköpings Johanna Åkerblom og seks terner har båret lysetrundt i hele byen.

En brudefærd på 17 timer fra Norrköpings lufthavnfør det blevdagslys til langt ud på aftenenmed sidste optog påGrandHotel. Luciasangen har i løbet af dagen lydt 23 gange i virksomheder, på sygehuse, plejehjem og indkøbscentre i Odenses svenske venskabsby, hvor festlighederne på dagen kun overgås af hovedstaden Stockholm.

- Vi blivermodtagetalle stedersomethøjdepunkt i julemåneden. Man forstår virkelig, hvor meget denne juletradition betyder for svenskerne, siger Ane, der ikke lader sig mærke med, at hun harværet hovedperson med lys og stearin ihåret siden "midt om natten". Allerede i søndag begyndte Lucia-festlighederne i Norrköpings koncerthus, hvor byens borgmester, Iréne Lindén, kunnesætteto helt nye sølvkroner på hovedet af luciabrudene. Flere hundrede børn fra Norrköpings musikskoler var på scenen under luciafesten, hvor de to musikstuderende fra Odense, Anja Holst Seistrup og Sara Eriksson Brink også medvirkede på henholdsvis trompet og flygel. Koncerten er så stor en succes, at den må gennemføres ved to forestillinger.

Luciafesten arrangeres af Foreningen Norden i samarbejde med Norrköpings Musikskoler og Norrköpings Tidningar, og for 58. gang er det samtidig venskabsbesøg fra Odense med borgmester Anker Boye i spidsen.

Fra Foreningen Norden i Odense deltog Birthe Heide-Ottesen og Inge Fandt Märtens, og Fyens Stiftstidende var repræsenteret af chefredaktør Egon Tøttrup og frue.

- For mig har det været enoplevelse, jeg aldrig glemmer, siger Ane K. Andersen, der i dag vender hjem til Odense med mange gaver og gode minder i bagagen.

Lang dag med lys i håret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce