Landets største fotoalbum kommer på nettet


Landets største fotoalbum kommer på nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De lokalhistoriske arkiver kan takket være fond gøre materialer tilgængelige

Takket være en donation på 1,8 millioner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal kan de danske lokalarkiver snart gå i gang med at gøre det materiale, de ligger inde med, tilgængeligt på nettet.

Formentlig i slutningen af 2014 vil søgeportalen www.arkibas.dk gå i luften. Og der bliver virkelig noget at på opdagelse i, når det kommer så vidt.

På nuværende tidspunkt er der lidt over 2,5 millioner registreringer i systemet, hvoraf cirka halvdelen er billeder. Og antallet af billeder vokser med omkring 250.000 årligt.

Så det kan blive Danmarkshistoriens største fotoalbum, der kommer på nettet om et år.

Arbejdet med at digitalisere den lokalhistoriske kulturarv skrider hurtigt frem takket være et stort arbejde, som mange frivillige og knap så mange ansatte rundt på landets omkring 600 lokalhistoriske arkiver.

Der er på arkiverne formentlig omkring 50 mio. billeder og langt over 100 hyldekilometer med arkivalier fra virksomheder, foreninger og privatpersonerne. Og dertil film og i fremtiden flere og flere digitale arkivalier.

Slægtsforskere og historisk interesserede fra hele verden vil med lanceringen af arkibas.dk kunne sidde hjemme i lænestolen og på opdagelse i historiske emner og rødder fra hele landet.

Det er Sammenslutningen af Lokalarkiver (SLA), der ejer Arkibas og har fået A.P. Møller-donationen.

Formand for SLA er Jørgen Thomsen fra Historiens Hus i Odense, og han glæder sig over donationen.

- Den er et kæmpe skulderklap til de tusindvis af frivillige og til de ansatte, som hver eneste dag bidrager til at ordne og bevare kulturarven i lokalarkiverne. Meget af den er ikke alene af lokal, men også af national betydning, siger Jørgen Thomsen, der glæder sig over, at det takket være fonden er muligt at komme et stort skridt videre med formidlingen af kulturarven.

Landets største fotoalbum kommer på nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce