OPDATERET klokken 13.50 med tidspunkt for grundlovsforhør

Hvis du torsdag morgen opdager, at din cykel er væk, så er den måske ikke tabt for evigt. Fyns Politi har nemlig fået fat i en varebil, der blev brugt af to formodede cykeltyve.

Onsdag kom det frem, at antallet af cykeltyverier i Danmark er kraftigt faldende - i årets første seks måneder er der registreret 23.045 cykeltyverier, og selvom det kan lyde af meget, er tallet lavere end sidste år, som endte med det laveste antal stjålne cykler i 42 år.

Torsdag morgen gjorde Fyns Politi sit til, at statistikken kan blive endnu bedre, da det lykkedes politiet at forpurre to mænds forsøg på at stjæle en vognladning cykler.

Klokken var 4.22, da en årvågen borger kontaktede politiet, fordi vedkommende havde bemærket, at to mænd var i færd med at stille cykler ind i en varebil på Jagtvej i Odense. Politiet kørte omgående til stedet, og her var mændene stadig i gang med at vælge cykler.

- Da vi listede os rundt om hjørnet, løb de hen mod bilen, og det lykkedes den ene at stikke af. Men vi fangede den anden, og vi fik også fat i bilen, fortæller vagtchef hos Fyns Politi Thomas Bentsen.

Den anholdte mand er 35 år og fra Polen, hvor bilen også er indregistreret.

Politiet havde torsdag morgen endnu ikke afhørt manden, og vagtchefen vidste derfor ikke mere om manden, som havde held til at stikke af. Det vides heller ikke, om de to har været på jagt efter cykler andre steder.

Da manden, som stak af fra politiet, havde nøglerne til varebilen, afventede politiet hjælp fra en låsesmed for at få åbnet bilen og set, hvor mange cykler der måtte stå i den.

Den 35-årige fremstilles torsdag klokken 14 i grundlovsforhør ved Retten i Odense.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Fyens.dk og vinskribent for Fynske Medier.