Lægerne overså Flemmings knoglebrud

Lægerne på OUH's skadestue overså, at Flemmning Schmidt havde brækket en skulder og et ribben. Det erkender Odense Universitetshospital.
Foto: John Fredy

Lægerne overså Flemmings knoglebrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lægerne på skadestuen på Odense Universitetshospital tog grueligt fejl og sendte Flemming Schmidt hjem med en brækket skulder og et brækket ribben.

ODENSE: - Du har ikke brækket noget. Tag bare hjem og slap af.

Sådan lød beskeden fra skadestuelægerne på OUH den 9. maj, efter den 43-årige gartner Flemming Schmidt på cykel blev påkørt af en bil i en højresvingsulykke.

Han gjorde som lægerne sagde, men det skulle vise sig at være en stor fejl, for fire dage senere blev Flemming Schmidt ringet op af sin egen praktiserende læge med nyheden om, at både hans venstre skulder og et ribben var brækket.

Det havde lægerne på sygehuset opdaget ved at mere grundigt kig på røntgenbillederne. Imens havde Flemming Schmidt tilbragt pinsen i et sandt smertehelvede.

- Jeg kunne kun ligge på den ene side, og det gjorde simpelthen bare nas hele tiden. Og jeg plejer ellers ikke at være en kylling med den slags, fortæller han.

Bad selv om slynge

Seks dage efter at være blevet ramt af en bil kom Flemming Schmidt endelig til CT-scanning på sygehuset for at få set nærmere på sit brud.

Røntgenlægerne sendte ham hjem med besked om, at han ikke skulle opereres, men blot hvile sig i nogle uger.

- Det undrede mig, at der slet ikke skulle gøres noget, fortæller han.

Faktisk var tvivlen på det, lægerne sagde, nu så stor, at Flemming Schmidt selv tog initiativ til at henvende sig på ortopædkirugisk afdeling, selv om han ikke var blevet henvist.

- Godt du kom

- Her fik jeg fat i en læge, som med det samme sagde, at det var godt, at jeg var kommet, og at jeg skulle have en slynge til at støtte skulderen. Det undrer mig, at de andre læger ikke fortalte mig det, siger den 43-årige patient, der nu sidder tilbage i hjemmet i Odense NØ - ikke bare med en brækket skulder og et brækket ribben, men også med en god portion brudt tillid til sundhedssystemet.

Mere kritisk næste gang

- Næste gang, jeg får brug for behandling på sygehuset, vil jeg blive ved med at insistere på at blive tjekket en ekstra gang. Den her oplevelse har fået mig til at forholde mig langt mere kritisk til det, lægerne siger, lyder det fra sygelejet.

- Man kommer jo til at tænke på, hvad de mon overser næste gang.

Flemming Schmidt overvejer nu, om han skal indgive en officielt klage over behandlingsforløbet på OUH.

- Jeg tror ikke, jeg får noget ud af det, siger han.

Lægerne overså Flemmings knoglebrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce