Lægehus eller legeplads: Uenighed om fremtiden for den gamle Paarup Skole

Andreasen Morten Andreasen vil gerne bevare den gamle Paarup Skole. Han er direktør for All Round Byg A/S, og har derfor midlerne til at istandsætte de to bygninger. Foto: Michael Bager

Lægehus eller legeplads: Uenighed om fremtiden for den gamle Paarup Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To af den gamle Paarup Skoles bygninger står for at skulle rives ned. Men det har Morten Andreassen, der står bag Sundheds-huset i Paarups gamle forsamlingshus, sat sig for at forhindre.

Enden er med al sandsynlighed nær for en del af den gamle Paarup Skole. Odense Kommunes afdeling for Ejendomsudvikling og Salg har besluttet, at de helst ser de gamle bygninger revet ned, så den nuværende Paarup Skole kan udvikle området. Det har Morten Andreasen, der er direktør af byggefirmaet Allround Byg A/S, sat sig for at kæmpe imod.

- Da jeg hørte om, at der planer om at rive de gamle bygninger ned, tog jeg kontakt til kommunen. Jeg synes det ville være enormt synd, hvis den gamle skole rives ned, siger Morten Andreasen.

De pågældende bygninger er de to gule bygninger med tildækkede vinduer, der står ved siden af Paarup Skoles SFO og idrætshal. De to bygninger er ikke i brug i dag, fordi der er skimmelsvamp i dem. Morten Andreasen har dog meldt ud, at han gerne vil tage sig skimmelsvampen, såfremt han får lov til at overtage bygningerne af Odense Kommune.

- Hvis vi kan købe bygningerne af kommunen, står vi gerne selv for hele renoveringen. Afstanden mellem den ene af de gamle bygninger og SFO'en står også i vejen for, at vi kan overtage bygningerne, men vi river gerne en del af bygningen ned, hvis det er det, der skal til, forklarer Morten Andreasen.

Sundheds-huset blev startet af Morten Andreasen, da han overtog det Paarup forsamlingshus af kommunen. Foto: Michael Bager
Sundheds-huset blev startet af Morten Andreasen, da han overtog det Paarup forsamlingshus af kommunen. Foto: Michael Bager

Hvad med et lægehus?

Morten Andreassen er ikke i tvivl om, hvad han helst ser bygningerne bliver brugt til.

Da nabobygningen, det gamle Paarup forsamlingshus, skulle rives ned, fik Morten Andreasen lov til at overtage bygningen og etablere et Sundheds-hus, som han i dag er direktør for. Han ser gerne, at de gamle skolebygninger kommer til at huse læger, så der bliver skabt et slags sundheds-centrum i Paarup.

- Jeg har allerede snakket med to læger, som er meget interesserede i at etablere en praksis i Paarup, fortæller Morten Andreasen.

En mulighed, der virker oplagt, da Region Syddanmark lige nu udbyder fire ydernumre i Odense eksklusiv Vollsmose. Men ifølge Odense Kommune, kan det ikke lade sig gøre.

- Herudover var der også nogle udfordringer med opfyldelse af parkeringskrav og udkørsel. Vejmyndigheden vil ikke godkende yderligere udkørsler på Paarupvej, hvorfor det ikke er muligt at etablere p-pladser foran bygningerne, skriver Ejendomsudvikling og Salg for Odense Kommune i en mail til Morten Andreasen.

Problemet med udkørslen forstår Morten Andreasen dog ikke. Han peger på, at et eventuelt lægehus blot kan benytte den nuværende udkørsel, som i dag bruges af Sundheds-huset.

Morten Andreasen vil gerne bevare den gamle Paarup Skole. Foto: Michael Bager
Morten Andreasen vil gerne bevare den gamle Paarup Skole. Foto: Michael Bager

Gamle Paarup forsvinder

Morten Andreasen får opbakning i sagen fra Paarup Foreningen. Den afholdt et ekstraordinært bestyrelsesmøde i mandags, hvor de fremmødte kom frem til, at de også laver en indsigelse mod nedrivningen.

- Den (den gamle Paarup Skole, red.) har altså stor kulturhistorisk værdi og er også ved sin byggestil og arkitektur et fremtrædende eksempel på landsbyskoler fra det 19. århundrede. Skolen er endvidere med til at danne et udtryk for Odense Kommunes ønske om bevaring af gamle miljøer, idet den sammen med kirken og forsamlingshuset (nu sundhedshus) giver et bemærkelsesværdigt helhedsudtryk, når man nærmer sig byen fra nord ad Stegstedvej og Paarupvej, skriver Paarup Foreningen i dens indsigelse, som foreningens formand, Lars Lysholm, har sendt til Fyens Stiftstidende.

Han har tidligere skrevet et debatindlæg til Fyens Stiftstidende, hvor han taler for bevarelsen af den gamle Paarup Skole. Heri påpeger han, at med nedrivningen af plejehjemmet Solgården, det gamle Paarup Rådhus er og nu skolen, er Paarups lokalhistorie er ved at forsvinde fra bybilledet.

Indsigelsesfristen mod nedrivningen er torsdag den 14. marts. Morten Andreasen har derfor lavet et opslag på Facebook, hvor han opfordrer folk til at kommentere, hvis de vil have de gamle bygninger til at blive stående. Det vil han bruge som en slags dokumentation i sin indsigelse for, at der er opbakning til at bevare bygningerne.

Lægehus eller legeplads: Uenighed om fremtiden for den gamle Paarup Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce