• Krydset mellem Kløvervænget og J.B. Winsløws Vej, hvor en 22-årig kvinde onsdag blev kørt ihjel, burde for længst have fået cykelstier og lysregulering.
  • Det mener tidligere OUH-læge, der i årevis frygtede krydsets konsekvenser.
  • Nu vil OUH-direktør drøfte trafiksikkerhed med myndighederne.

Den venstresvingsulykke, der onsdag kostede en 22-årig kvinde livet, var næsten lige så forventelig, som den var tragisk.

Sådan mener i hvert fald tidligere OUH-studerende og senere OUH-ansatte Rasmus Kamstrup Petersen, der kort efter nyheden om det tragiske dødsfald tog kontakt til Fyens Stiftstidende og Fyens.dk.

Ifølge Rasmus Kamstrup Petersen, der til dagligt arbejder som læge hos akutmodtagelsen i Slagelse, var skepsissen om krydset ved Kløvervænget og J. B. Winsløws Vej allerede stor, dengang han og hans medstuderende selv benyttede det på daglig basis.

Trafikdrab ved OUH-kryds

Onsdag 15. marts mistede en 22-årig kvinde ansat på OUH livet efter en venstresvingsulykke i krydset mellem Kløvervænget og J. B. Winsløws Vej.

Den 22-årige kvinde blev klokken 06.35 ramt af en kvindelig bilist, som blinkede til venstre, men i stedet valgte at køre ligeud. Her ramte hun cyklisten, der var i gang med at foretage sit venstresving.

Cyklisten blev straks efter indlagt på Odense Universitetshospital med svære kvæstelser. Hun døde onsdag aften.

- Jeg har cyklet på den vej hver dag i mange år både til og fra lægeskolen og senere jobbet på OUH. Som medicinstuderende talte vi altid om, at det måtte være Fyns farligste trafikkryds. OUH er jo Fyns største arbejdsplads, og der er så mange sygeplejeske- og medicinstuderende, der kommer på cykel om morgenen. Alligevel er der ingen cykelsti, siger den 30-årige læge.

Han mener, at det ikke blot er krydset i sig selv, men også omstændighederne omkring det, der helt naturligt burde resultere i lysregulering og cykelstier.

- Folk, der kommer i bil, glemmer ofte at blinke, da de skal hurtigt frem til deres syge ven eller familiemedlem i akutmodtagelsen. Mange drejer endda lige i sidste øjeblik, måske også fordi skiltningen ikke er den bedste. Det hele resulterer i et kryds, hvor der er mange pludselige aktioner og reaktioner, siger Rasmus Kamstrup Petersen.

Kræver sikkerhedstjek

Niels Nørgaard Pedersen, der er administrerende sygehusdirektør for OUH, mener, at den tragiske dødsulykke giver anledning til et trafikalt sikkerhedstjek.

- Jeg er ikke bekendt med, at der skulle være en særlig ulykkesfrekvens i det kryds, hvor den frygtelig ulykke fandt sted onsdag. Men det er klart, at området omkring OUH er tæt trafikeret, og derfor skal der også løbende følges op på, om sikkerhedsniveauet er der, hvor det skal være, siger sygehusdirektøren.

Han udtrykker sin dybeste medfølelse med de pårørende til den 22-årige kvinde, der onsdag mistede livet, og understreger, at OUH vil gå i dialog med Odense Kommune og politiet for at sikre krydsets størst mulige sikkerhed.

Klage i september

Ifølge TV2 Fyn er krydset mellem Kløvervænget og J.B. Winsløwsvej ikke det eneste kryds, der har mødt frygt og utilfredshed blandt OUH's ansatte.

I september sidste år klagede OUH-sekretær Helle Bondo Hansen på vegne af en række medarbejdere over et nærtliggende kryds i området omkring OUH, og her var argumenterne for skærpet trafiksikkerhed ikke langt fra Rasmus Kamstrup Petersens bekymringer.

- Det er ét stort virvar, og det er kun et spørgsmål om tid, før en person mister livet, skrev Helle Bondo Hansen i sin skriftlige klage til Odense Kommune, som TV2 Fyn har fået indsigt i.

Om klagen, der konkret drejede sig om krydset mellem J. B. Winsløws Vej og Falen, samt sit generel syn på trafiksikkerheden omkring OUH fortæller Helle Bondo Hansen torsdag til TV2 Fyn:

- Så sent som mandag eftermiddag snakkede jeg med min veninde, da vi cyklede hjem, om hvem der skulle lade livet. Det var bare et spørgsmål om tid, og så skete det der om morgenen. Og vi har snakket om det i flere år. Derfor skrev jeg til kommunen sidste år, men jeg hørte ingenting,

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Dræbt ved OUH: Sabrina blev bare 22 år

Dræbt ved OUH: Sabrina blev bare 22 år

10
Fynboerne reagerer på dødsulykke: Her er de farligste lyskryds

Fynboerne reagerer på dødsulykke: Her er de farligste lyskryds

38
Fyens.dk efterlyser: Hvor er de farlige kryds?

Fyens.dk efterlyser: Hvor er de farlige kryds?