Lad os trække i arbejdstøjet


Lad os trække i arbejdstøjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg synes, at det er godt, at der i byrådet har bredt sig en forståelse for, at Odense har behov for massive investeringer i andet end Thomas B. Thriges Gade.

Socialdemokraternes udgangspunkt er et krone-til-krone princip, som betyder, at der mindst skal bruges en krone på velfærd, hver gang der bruges en krone på Thomas B. Thriges Gade. Og efter at tunnel-snakken på fornuftig vis er forstummet, så er der råd til at tilgodese de ting, der betyder noget i folks hverdag.

Det er Socialdemokraternes klare opfattelse, at energipengene tilhører alle borgere, og at det betyder, at de også skal bruges, så de kommer fleste mulige til gode. Det betyder, at vi skal investere i både unge og ældre, i job og i fritid og også i både centrum og forstæder. Vi vil have en hel by - og ikke en delt by.

Eller sagt på en anden måde: For Socialdemokraterne er det afgørende, at energipengene bruges, så de understøtter det hele liv, hele livet, i hele kommunen.

Det handler ganske simpelt om at gøre Odense til en bedre by at leve og bo i. Det er en helt afgørende udfordring, hvis vi skal stoppe de erhvervsaktive familiers flugt fra kommunen. Og der er opgaver nok at tage fat på.

Udover lokalerenoveringer på skoler, dagsinstitutioner, plejecentre og fritids- og ungdomsklubber, er der brug for at tage fat på idrætsområdet, cykelstier, beboerhuse, skoleveje, stier og grønne områder. Det kunne være i form af Bolbro helhedsplan, Korup Kultur- og Idrætscenter, cykelbanen, et udendørs fritidscenter i Dalum og mange, mange flere ting.

Når jeg møder forældre til børn i daginstitutioner og skoler, frivillige i de lokale idrætsklubber, pårørende til ældre medborgere og andre engagerede borgere, så er de gode til at fortælle, hvor skoen trykker.

Så der er ingen grund til at trække tingene i langdrag. Hvis vi er lyttende og inddragende undervejs, kan vi roligt gå i gang med det samme. Der er ingen grund til at lave lange sylteprocesser og nye, store bureaukratiske undersøgelser, der ikke bringer noget nyt frem.

Når behovene er så påtrængende, som de er mange steder i vores by, så forventer folk handling og ikke snak. Det skal vi lytte til.

Jeg kan godt være bange for, at mange af byens borgere har den opfattelse, at vedligeholdelse og investeringer på deres børns skole og deres forældres plejecenter kun er noget, politikere taler om, når kommunalvalget nærmer sig. Med energipengene har vi en enestående mulighed for at slå til nu. Vi har ikke brug for en lang snakkeparade.

Hvorfor vente til lige før kommunalvalget med at offentliggøre planerne for, hvad politikerne vil bruge borgernes energipenge til? Vi ved, hvor skoen trykker. Lad os nu bare komme i gang, så vi hurtigst muligt kan gøre Odense til en bedre by at leve i.

anker boye (S)

Filosofgangen 7, Odense C er rådmand.

Lad os trække i arbejdstøjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce