Lad de små børn...


Lad de små børn...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ÆLDREMAD

Odense Storkøkken: "Oksesteg"

Grønne bønner kan være svære at få i børn. Men et godt princip lyder, at de små skal smage maden, inden de får lov at hoppe af krogen.

Netop grønne bønner - på menuen for dag 3 kaldet haricots verts - er garnituren til dagens ret: Oksesteg med skysauce og kartofler. De sidste har mere liv end mandagens strandvaskere og byder på en fast tørhed i både ydre og indre - men spændende er de langtfra. De to skiver tykkam har en bleg, grå nuance, men mit mismod skyldes måske mest, at jeg kender tilberedningsdatoen - 4. juni. I smag og konsistens skiller kødet sig ikke væsentligt ud fra den oplevelse, der venter gæsten på ganske mange kroer landet over: Det er rimeligt mørt oksekød, som føles tørt i mundhulen og trækker væde fra slimhinderne. Ind i mellem må man lade en lidt for stor klump glide ned gennem spiserøret, kender I det?

Sovsen er let gennemsigtig brun med en gelé-agtig overflade, men andebouillonen fra varedeklarationen slår desværre aldrig igennem smagsmæssigt. Men der er nok.

Efter to dage får byens ældre medborgere og jeg omsider grøntsager i rigt mål, bønnerne er desværre kogt, så kun den træskede, hule fornemmelse er tilbage. Måske skal grønne bønner være sådan, når de hedder haricots verts, men i dette tilfælde ville jeg nok lade både ungerne og de ældre slippe. I morgen venter en bakke med hakkedreng og bløde løg.Morten Vilsbæk

Lad de små børn...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce