Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Lad de små børn...


Lad de små børn...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ÆLDREMAD

Odense Storkøkken: "Oksesteg"

Grønne bønner kan være svære at få i børn. Men et godt princip lyder, at de små skal smage maden, inden de får lov at hoppe af krogen.

Netop grønne bønner - på menuen for dag 3 kaldet haricots verts - er garnituren til dagens ret: Oksesteg med skysauce og kartofler. De sidste har mere liv end mandagens strandvaskere og byder på en fast tørhed i både ydre og indre - men spændende er de langtfra. De to skiver tykkam har en bleg, grå nuance, men mit mismod skyldes måske mest, at jeg kender tilberedningsdatoen - 4. juni. I smag og konsistens skiller kødet sig ikke væsentligt ud fra den oplevelse, der venter gæsten på ganske mange kroer landet over: Det er rimeligt mørt oksekød, som føles tørt i mundhulen og trækker væde fra slimhinderne. Ind i mellem må man lade en lidt for stor klump glide ned gennem spiserøret, kender I det?

Sovsen er let gennemsigtig brun med en gelé-agtig overflade, men andebouillonen fra varedeklarationen slår desværre aldrig igennem smagsmæssigt. Men der er nok.

Efter to dage får byens ældre medborgere og jeg omsider grøntsager i rigt mål, bønnerne er desværre kogt, så kun den træskede, hule fornemmelse er tilbage. Måske skal grønne bønner være sådan, når de hedder haricots verts, men i dette tilfælde ville jeg nok lade både ungerne og de ældre slippe. I morgen venter en bakke med hakkedreng og bløde løg.Morten Vilsbæk

Lad de små børn...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.