Ungdomspolitikere vil kortvarigt spærre TBT-gade i morgen tidlig - uanset om politiet giver lov eller ej

Odense: En flok ungdomspolitikere fra Liberal Alliances Ungdom vil i morgen onsdag i intervaller af op til halvandet minuts varighed spærre af for morgentrafikken på den travle Thomas B. Thriges Gade.

Aktionen skal gøre odenseanerne opmærksom på, hvilket trafikkaos der ifølge LA Ungdom venter, hvis gaden lukkes til næste år, som et stort byrådsflertal har besluttet.

- Vi mener ikke gaden skal lukkes. Den skal forblive som den er. Vi gør det for at vise, hvad konsekvensen bliver i syv lange år, mens ombygningen af gaden gennemføres, siger Kim Gaarsdahl, der er bestyrelsesmedlem i LA Ungdom og kandidat for partiet til det kommende byrådsvalg.

Har ikke fået politiets ”ja”

Han oplyser, at LA Ungdom har ansøgt Fyns Politi om tilladelse, men endnu ikke har fået svar.

Selv hvis politiet afviser at give tilladelse, så har ungdomspolitikerne tænkt sig at gennemføre aktionen, siger Kim Gaarsdahl.

- Men skal I ikke følge færdselsloven som alle andre?

- Jo, og derfor gør vi det også kun ganske kortvarigt. Højest op til halvandet minut ad gangen, og hvis der holder 50 biler og dytter, og folk råber og skriger af os, så bliver det nok også afviklet lynhurtigt igen, siger Kim Gaarsdahl.

- Hvad hvis der sker et trafikuheld. Dækker I så regningen?

- Det tror vi ikke sker. Og vi har selvfølgelig taget forholdsregler og vil f.eks. være iført gule veste, så vi er lette at se.

Kim Gaardsdahl oplyser, at gade-blokaden kommer til at foregå i fodgængerfeltet ved Fyrtøjet og vil starte cirka fra klokken 7.30. Kun en kørselsretning ad gangen vil blive afspærret, siger han.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.