Kys det nu det satans liv


Kys det nu det satans liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MUSIK: Steffen Brandt mener, man skal være voksen med nysgerrighed til verden. Det bruger han selv i sine sange om hverdagen, som de fleste kan spejle sig i. På fredag spiller han på Brandts

"Det eneste hun ville var

at danse bare en enkelt nat

drømme uden at vågne op igen

og nogen syns måske det var lidt synd

og andre skreg af grin

langt de fleste lod som ingenting" - (Alt Var Hun Ville Var At Danse)

Steffen Brandt er på farten. Lige nu løber han rundt oppe i Nordjylland, men også i livet gælder det om at bevæge sig hele tiden.

- Det er rutinen, som er den største fare. At gøre som man plejer og at opføre sig, som omgivelserne forventer og at stille sig tilfreds. Det er voksenhedens største svøbe, mener TV-2-forsangeren.

- Og så ligger der altid nogle dårlige vaner og venter rundt om hjørnet. En sofa, der kalder, et tv, som tror det ikke kan undvære én. Mange af os danskere sejler under bekvemmelighedsflag stille og roligt til de evige quizshows.

Steffen Brandt oplever, at tiden fra ung til voksen kan forme sig anderledes end det, der står i vejledningen for normale danskere. Det er et valg om lade dagen være ny - hver dag.

- Jeg tror, den eneste måde man kan holde sig i gang på og blive voksen, uden at være det på den kedelige måde, er at prøve noget nyt og udfordre sig selv. Også selv om det ender i en blindgyde.

Ens forelskelse

Nysgerrighed til livet er vigtigt, og Steffen Brandt undrer sig over verden.

- Jeg synes, det er spændende at finde ud af, hvad det er for nogle vilkår, vi lever under som voksne mennesker. Hvordan vi lige går og organiserer vores liv og kærlighed, siger han.

At være voksen er måske mere en sindstilstand end en alder.

- Uanset hvor man befinder sig i tilværelsen, så er man oppe mod de samme ting og vilkår. Når man er forelsket som 18-årig, ligner det meget den forelskelse, som man mærker som voksen. Det ændrer sig ikke så meget.

"Jeg har gemt dit brev i skuffer

fyldt med tid som for længst er forbi

Mon der stadig sendes drømme

med lykke og længsel i?" - (Line Jørgensen, Voldum)

De overvejelser, Steffen Brandt gør sig om store og små ting, bruger han, når nodepapiret bliver fyldt med tegn og bogstaver.

- Det er ikke en offentlig selvransagelse, men jeg har selv nogle betragtninger om tilværelsen, jeg forsøger at få klarhed over i sangene. Der er andre kunstnere, der har gjort sig lignende tanker, så vi fungerer som en slags katalysatorer, mener han.

Trænge ind i stemning

Både unge og ældre nu og da kan identificere sig med Steffen Brandts og TV-2's tekster.

Ifølge sangskriveren er det, fordi teksterne går tæt på. De sætter spørgsmålstegn ved, hvordan vi trækker vejret, hvorfor vi træffer de valg, vi gør, og hvor vi bevæger os hen.

- Min opgave er at trænge ind i den stemning, vi alle har, når vi går ud i livet. Og den stemning er man nødt til at have et navn på, siger han om sangen "Line Jørgensen, Voldum".

Et gammelt brev skrevet af en pige, og gamle ferieminder blev stykket sammen.

- Hun hedder selvfølgelig ikke Line Jørgensen, men jeg kender rigtig mange, som synes, de kender Line Jørgensen.

"Aldrig mere drømme om dig

aldrig mere tænke på dig

aldrig mere gå gennem livet hånd i hånd

aldrig mere mærke kærlighedens snævrende bånd

aldrig mere " - (Aldrig Mere)

Line Jørgensen fra Voldum er kun en af de kvinder, man kan møde i TV-2's univers. Kærligheden virker som en vigtig klangbund, men ikke fordi den altid har en god, harmonisk tone.

- Kærligheden er lidt af en gyser og altid en ulige kamp. Jeg er ikke sikker på, den skal vindes, men den skal kæmpes med oprejst pande, siger Steffen Brandt uden at tro, nogle overhovedet vinder kærlighedskampen eller at den ender uafgjort.

Verden er absurd

- Det gør den kun i et spil med regler, og der er ingen regler her. Jo, der er en hovedregel om, at man opfører sig ordentligt, men det sker også, at selv den regel bliver brudt.

Fordi man må bryde og bakse med en masse ting, lige indtil alting er forbi, er lykken ikke absolut, evig og stille-stående.

- Jeg tror, man kan opleve den glimtvis. Det tager et stykke tid at opdage, at man skal kæmpe for lykken, siger han uden at forsage det utilregnelige og omskiftelige.

"Jeg tænkte, nå, men det er så livet

sådan ser det altså ud

lidt krøllet, sammenbidt og gennemblødt

og helt almindeligt" - (Kys det nu (Det satans liv))

- Man skal ofte strække sig langt for at finde en sammenhæng i tilværelsen, men man oplever tit, at verden er sur-Srealistisk og ikke giver mening. Jeg synes ikke, det gør noget, at den absurditet er der. Man skal ikke være skræmt, for måske er det dét, der gør tilværelsen spændende.

Handlingslammede

Livet en sommer i Danmark, hvor Steffen Brandt får et par dage for sig selv i Nordjylland, inden han skal på turné, er ikke langt fra livet, som det altid har formet sig. Det er de samme problemer, der lader natten blive til dag, mens vi stadig er vågne.

- I grunden har verden aldrig været let. Den har altid været uoverskuelig.Men nu er vi, specielt de unge, oppe imod, at alle kan gøre alt hele tiden, siger han om tilværelsens mange valg.

"Be bab a lu la (she´s my baby?)

op og ned af strøget og hva var det, du sagde?

Det er fuld fart frem uden at se sig tilbage

det er bevægelse på stedet det er be bab a lu la - (Be Babalula)

- Det kan give en skræmmende udsigt, som gør, at vi bliver handlingslammede. Alle de valg og alle de muligheder gør, at der er en usikkerhed. Er jeg god nok, og gør jeg det godt nok?

Steffen Brandt ved godt, hvor hans valg skal bære ham hen. Den 23. juli er det til Amfiscenen ved Brandts Klædefabrik.

- Jeg har meget, meget stor lyst til at lave musik, og meget, meget stor lyst til at være god til det. Eller bare bedre!

Kys det nu det satans liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce