Kynisk pædagog-fodfejl


Kynisk pædagog-fodfejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark er et land i strejke i dette forår. Og Odense er kampplads for det meste.

Mens social- og sundhedsassistenter i går gjorde rent på Odense Universitetshos-pital for første gang i halvanden måned, og sygeplejerskerne forbereder sig på nye aktioner i deres lønkamp, så er pædagogerne her i Odense først lige kommet i gang.

Måske er det derfor, at deres fagforening, BUPL, i strejkens første uge lagde ud med en kynisk fodfejl, som ramte helt skævt i denne konflikt, der jo, mens vi husker det, handler om lidt flere eller lidt færre lønkroner og - måske - en ligestillingskommission.

De fleste børnefamilier i byen er nu ramt af BUPL-konflikten, men de klarer sig, trods bøvlet, såmænd nok lidt endnu via fleksible arbejdspladser, naboer og bedsteforældre. Meningen med en konflikt er vel også, at det bliver synligt, hvor afhængige vi alle er af hinanden i et moderne samfund.

Men for en særlig gruppe Odense-familier, som i forvejen ikke har været begunstiget af den letteste tilgang til livet, har pædagogernes strejke været helt urimelig, uetisk og - vil jeg tilføje - dybt uansvarlig.

Denne gruppe familier, der alle har et handicappet barn, har været dobbelt ramt af pædagogernes strejke i den første uge.

Dels kan enhver forestille sig den følelsesmæssige belastning, som familierne har stået i siden børnenes fødsel. Dels stiller de handicappede børn konkrete og helt anderledes pasningskrav end normale børn.

Det kan enhver regne ud.

Og da i særlig grad de pædagoger, der normalt passer børnene. For de handicappede børn er jo netop - normalt - samlet i specialbørnehaver med en helt anden og tættere pædagog-opdækning end børn i almindelig børnehave.

Af samme grund.

Alligevel valgte pædagogerne helt bevidst og kynisk ikke at undtage disse handicappede børn fra deres lønstrejke.

Dumt.

Og umenneskeligt over for både familierne og børnene.

I går mødtes BUPL med kommunen for at finde en løsning. Det er mindst en uge for sent og en sort plet i en konflikt, hvor pædagogerne ellers skulle satse på sympati.

Kynisk pædagog-fodfejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce