Kvinder vil løbe selv

Kvinderne er vilde med at løbe kvindeløb og i går var 4000 tilmeldt på forhånd til I Form Kvindeløb i Kongens Have.Det største kvindeløb på Fyn, i Form Kvindeløb.
Foto: Christian Brandt.

Kvinder vil løbe selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinder vil løbe sammen med andre kvinder, og derfor er kvindeløb det store hit.

Odense: Kvinderne har taget løb til sig, og derfor boomer kvindeløb i hele Danmark.

- Det er sundhedsbølgen og den påvirkning om, at vi skal bevæge os noget mere. Det slår meget igennem på kvindesiden, siger Torben Simonsen fra H.C. Andersen Marathon, der i går arrangerede I Form Kvindeløb i Odense sammen med bladet I Form.

Løbet er siden premieren i 2006 vokset med 1000 deltagere om året fra 1000 løbere første gang til 4000 tilmeldte kvinder i går i Kongens Have.

- Der er en helt anden stemning, når der er kvinder. Kvinderne tager veninder med, og de hygger sig på en helt anden måde, end når det er løb med begge køn, siger Torben Simonsen.

Han mener i høj grad, at når kvinderne vælger løb som motionsform, gør de det, fordi det er den mest simple måde at motionere på. Man kan gøre det overalt og på alle tidspunkter af døgnet uden at være forpligtet af et holdfællesskab.

Det er en tendens, Maja Pilgaard, ph.d.-studerende i idrætsvaner ved nalytiker i Idrættens Analyseinstitut, kan bekræfte.

- Kvinderne har fået øjnene op for de fleksible motionsformer som løb og fitness, og det er virkelig eskaleret efter årtusindskiftet, siger Maja Pilgaard.

Når netop flere kvinder i dag er mere idrætsaktive end mænd, er det, fordi de har fundet ud af at indpasse løb i en travl hverdag, og det appellerer meget til dem .

- Ved kvindeløb er der mere fokus på, at det er for motionens skyld og ikke så meget et konkurrencemoment. Succeskriteriet for kvinder er mere at deltage, og at de ikke bliver løbet overende af mænd. Det gør dem mere trygge at deltage i rene kvindeløb, siger Maja Pilgaard.

Hun er netop i gang med at skrive en bog om danskernes idrætsvaner, som udkommer til sommer.

- Mænd er typisk med til at sætte fokus på konkurrenceelementet. Kvinderne føler sig mere trygge i et forum, hvor de kan passe deres eget tempo, siger Maja Pilgaard.

Kvinder vil løbe selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce