Det er to af Galleri 5000's gamle kendinge - maleren Torben Bohse og multikunstneren Steffan Herrik - der har fundet sammen om den kommende udstilling. "Hæderligt forsøg på dialog " hedder den, som omfatter maler, pasteller, tegninger, tryk og skulpturer af jern og bronze.

Kunstnerne - der er født i henholdsvis 1941 og 1950 - har livet igennem hver især fintunet deres arbejde. Bohse med kraftige farver, og Herrik med kraftigt materiel i form af blandt andet jern og træ. Men de passer godt sammen

- Man forstår det, når man ser det. Bohses malerier er poetiske og djævelske på en gang. Det er "art brut" - altså outsiderkunst - og i modsætning til meget moderne kunst, som kræver en lang forklaring, er værket her det vigtigste. Det kræver ingen forklaring, for det har sjæl. Bohse er noget så sjældent som en fabulerende fortæller, siger Steffan Herrik.

Det er første gang, de udstiller sammen, og gallerist Peter Thomsen glæder sig til at byde indenfor til den alt andet end kedelige udstilling, der har fernisering lørdag 3. marts fra 14-17 i galleriet på Filosoffen 3,1. Den kan ses frem til 6. april.

  • Michael Bager

    Af:

    Uddannet journalist fra DjH, ansat på Fyens Stiftstidende siden 1997 og senest tilknyttet Kultur- og Odense-redaktionen.