Ældremaden fra Odense Kommune savner i den grad kontraster, men det kan forbrugeren selv råde bod på derhjemme med enkle midler.

Maldon-salt giver knas på trætte, bløde kartofler, og flagesaltet har en hel anden karakter og en fin eftersmag i forhold til almindeligt bordsalt. Groft kværnet peber ligger også ligefor - eller et skvæt tabasco, når vi er ovre i den stærke afdeling.

Ældremaden savner desuden friskhed, kant og syrlighed, men det kan en citron - eller endnu bedre strimler fra skallen af en økologisk citron - tilføre.

Hverken hakkebøffen eller oksestegen med skysauce var en stor oplevelse, men man kan vække sin opmærksomhed med lidt tyttebær eller sure asier, som kan holde sig i halve evigheder på køl og er bredt anvendelige.

Odense Kommunes centralkøkken arbejder af bakteriehensyn ikke med frisk persille i maden, men man kan selv have en dusk i vindueskarmen ved siden af en potte basilikum.

Sidstnævnte kaster glans over enhver tallerken med farve og duft - og hvorfor ikke kombinere det med et par skiver tomat og lidt feta/mozzarella? Hvis man altså selv kan købe ind eller kan få et familiemedlem til at svinge forbi med de varer. (bæk)

Mere om emnet

Se alle
Meget mere at vælge imellem

Meget mere at vælge imellem

Den sensationelle fars

Den sensationelle fars

En søndags-skandale

En søndags-skandale