Kundskab serveres med kaffe og kage

Sådan reklameres der for Møntergårdens nye tiltag.

Kundskab serveres med kaffe og kage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Møntergården søsætter nyt månedligt tilbagevendende koncept, hvor deltagerne kan blive klogere på museets arbejde.

Onsdag d. 21. februar kl. 10.30 har Møntergården premiere på et nyt tiltag, der hedder "Kundskab & Kaffe", og som bliver en tilbagevendende begivenhed hver måned i hele 2018.

Første arrangement kommer til at handle om de fund, som arkæologer fra Odense Bys Museer har gjort under en udgravning ved Natskyggen i Fraugde.

I 2015 blev der i Fraugde fundet en gravplads med mindst 12 grave fra yngre romersk jernalder. Efter de mange år i jorden var de afdøde kun bevaret som en mørkfarvet aftegning på bunden af gravene, mens de mange velbevarede gravgaver til gengæld lå præcis, hvor de var blevet lagt for omkring 1600 år siden.

Museumsinspektør Jakob Bonde og konservator Jannie Amsgaard Ebsen vil på "Kundskab & Kaffe" fortælle om de mange fine arkæologiske fund, som nu er blevet udgravet, analyseret og konserveret, og som har givet mulighed for at få et usædvanligt indblik i livet og døden i yngre romersk jernalder.

Ny viden om fortiden

Kundskab & Kaffe har som formål at tilbyde viden til deltagerne om Odense Bys Museers aktuelle arbejde serveret med en kop formiddagskaffe og kage.

Her kan man få et kig ind i museets hverdag og den nyeste viden om aktuel forskning, nye udgravningsresultater og igangværende formidling.

Arkæologer, forskere og historikere vil fortælle løs i en varieret række oplæg, der spænder over emner som "Der går Odense i den", "Mystiske linjer i landskabet", "Dus med dyrene i middelalderen" og mange andre temaer.

Hvert oplæg varer cirka 45 minutter, og billetprisen er 75 kr., som inkluderer kaffe, kage, oplæg og entré til alle museets udstillinger, som man frit kan besøge efterfølgende. Møntergården har udviklet Kundskab & Kaffe i samarbejde med Folkeuniversitetet, og tilmelding og køb af billet foregår via Folkeuniversitetets hjemmeside.

Kundskab serveres med kaffe og kage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce