Kun økologi til Odenses børn


Kun økologi til Odenses børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere af Odenses miljø- og bæredygtighedsløfter er helt konkrete og står sort på hvidt i den nye miljøpolitik

ODENSE: Om bare otte år vil der kun være økologisk mad i daginstitutionerne, 40 procent flere skal rejse med kollektiv trafik, og en park eller et grønt areal skal findes indenfor maksimum 300 meter fra hver tredje borgers hjem.

Sådan bliver der i Odense senest i 2015. Det står skrevet direkte i den miljøpolitik, som blev vedtaget for nylig.

Fordi en lang liste af målsætninger i henholdvis 2015 og 2025 står så konkret i Odense Kommunes miljøpolitik er der grund til at tro på, at underskriften på løfterne om bæredygtighed, som Odense afgiver ved at underskrive de såkaldte Aalborg Commitments onsdag, ikke er tom snak.

Ikke til at løbe fra

Det mener byrådsmedlem Per Berga Rasmussen (EL), der uden at sige for meget godt kan kaldes en af byrådets miljøvagthunde.

- Aalborg Commitments øger vores forpligtigelse til at leve op til vores miljøpolitik, så Odense reelt bliver en grøn by, siger han.

Han mener, at det blivermeget svært at løbe fra de løfter, der nu bliver givet. Det vil være politisk selvmord, hvor politikerne efterfølgende risikerer at blive hængt ud for løftebrud.

- Så bliver det synligt, at det er mere miljøsnak end miljøhandling, siger Per Berga.

Den vurdering er Morten Rettig, direktør for rådgivningsvirksomheden Cogita, der rådgiver kommuner med at udarbejde miljøpolitikker, enig i.

Troværdighed på spil

- Der er jo mange dokumenter, der ikke i sig selv er noget værd. Lad os bare nævne Menneskerettighedserklæringen som eksempel. Men de får en værdi, fordi magthaverne offentligt forpligter sig, og hvis de så ikke lever op til det, de har lovet, så kan der med stilles spørgsmålstegn ved deres troværdighed efterfølgende, siger han.

Kun økologi til Odenses børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce