Kun få børn i sfo i sommerferien


Kun få børn i sfo i sommerferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FREMMØDE: De fire åbne skolefritidsordninger har i snit 10-15 børn hver
ODENSE: Kun ganske få børn er dukket op for at blive passet i industriferien i de fire åbne skolefritidsordninger på skolerne.

Som led i årets besparelser blev det politisk besluttet at holde alle sfo'erne lukket i ugerne 28, 29 og 30.

Dog på nær sfo'erne på Ejbyskolen, Højstrupskolen, Abildgårdskolen og Sanderumskolen.

I betragtning af, at der til daglig er tilmeldt cirka 7000 elever til skolepasningen, er kun et forsvindende lille antal mødt op på de fire åbne sfo'er.

På Højstrupskolen passer pædagogerne dagligt mellem otte og 13 børn i løbet af de tre uger.

Kun børn udefra

- Sjovt nok har vi slet ikke nogle af vores egne børn, men derimod børn fra ni andre skoler, siger souschef i Højstrupskolens sfo, Susanne Nielsen.

I modsætning til de andre sfo'er har Højstrupskolen haft fuldstændig styr på, hvor mange af de ferietilmeldte børn, der reelt ville dukke op.

Sfo'en sendte brev ud til de tilmeldte børns forældre, hvori de blev bedt om at sige endeligt til eller fra.

- Vi ønskede ikke at stå skakmat ved at stå og vente på nogle børn, der alligevel ikke kommer. Vi skal kunne foretage os noget med børnene, så de oplever, at det er sommerferie.

- Selv om stedet er nyt for børnene, tager de det fint nok, og som voksne gør vi os umage for, at de skal føle sig trygge. Jeg tror, de kan mærke, at vi meget gerne vil gøre det godt for dem, siger Susanne Nielsen.

Finder andre løsninger

Hun vurderer, at de arbejdende forældre generelt har fundet andre pasningsløsninger, fordi de kvier sig ved at aflevere børnene et fremmed sted.

- Men forældrene skal ikke føle dårlig samvittighed. Det er et reelt tilbud, og det skal man have lov til at bruge, mener hun.

Sfo'en var i går i zoo med børnene, og ellers står den på fodbold eller en tur til "Sommerliv i Højstrup" med aktiviteter for børn. Eleverne har også fremstillet nogle dækkeservietter med Harry Potter-motiver som et minde fra denne sommerpasning.

På udflugt

På Abildgårdskolen passes i snit 15-20 børn og dagen, hvoraf de fem kommer fra andre skoler.

- Vi laver lidt ekstra for børnene i ferien, og vi har for eksempel været inde og se H.C. Andersen Paraden i Lotzes Have. Vi har været i zoo og til Hjul i Mosen. Nu venter vi bare på, at vejret bliver bedre, så vi kan komme til stranden, siger souschef Charlotte Rieck.

Kun tre ankom i går

Ejbyskolens sfo havde regnet med 12 børn i denne uge, men kun tre ankom. I sidste uge kom kun halvdelen af de 22 tilmeldte børn. I næste uge forventes også kun ganske få børn.

- Børnene fra de andre skoler kommer frejdigt ind og præsenterer sig: Goddag, jeg hedder det og det. De klarer det flot, og det, at det er et fremmed sted, er nok i højere grad forældrenes bekymring, siger pædagog Marianne Jensen.

Sanderumskolens sfo var ikke at træffe i går.

Kun få børn i sfo i sommerferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce